Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gençler sergide..

Monet sergisinde harika iki saat geçirdim, cuma günü.. Daha doğrusu sergide değil de, müzede.. Osmaniye Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi 29 genç, Sabancı Ailesinin konuğu olarak İstanbul'a gelmişlerdi. Haberleri okudunuz.. Müzeye telefon ettim. "Gençler gelince bana haber verin" diye..
Sabah gelmişler.. Monet sergisini dolaşmışlar. Öğleden sonra katıldım onlara..
Müzede minik ve şirin bir salon var. Gençlere yönelik. İçi resim malzemesi dolu.. Yönetim, boyalar ve fırçalarla birlikte her öğrenciye bir tişört verdi boyaması için.
Oturdular ve başladılar.. Ben de etraflarında.. Bir saat içinde nasıl güzel şeyler yarattılar, inanmazsınız..
Bir yandan boyadılar, bir yandan sohbet ettik. Nasıl keyif aldım, nasıl hoşça vakit geçirdim onlarla..
Tişörtler bitince, sarmaş dolaş olduk birer birer.. Resimler çektirdik..
Çıkarken Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah valimi aradım.. İki yıldır, bu lise gençlerinin resimleriyle İstanbul'da sergi açıyor.. Onlara müthiş destek oluyor..
"Bu gençler de gelecek, değil mi" dedim..
"Bu tişörtleri de sergilesinler!.."
Çıkarken bu harika sergiyi yaratan Müze Müdürü Nazan Hocama rastladım.. "Çanga restoranımızda, Monet'nin bizzat yazdığı tariflerden hazırlanan Monet Menüsü'ne başladık. Serpil Hanımla (Kız kardeşim) bekliyoruz" dedi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA