Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Hafta sonu gene İstanbul'a bir İstanbul daha katacak inşaat reklamlarının istilasına uğrayınca, yazılarımız kenara atıldı. Cumartesi pazar, Antalya'daydım. Kafamda tonla konu vardı yazacak. Ama yazılmış yazılarımı çöpe atmamak için, kafamın içindekileri şutladım. Bugün tepe yazı dışında, köşede bulacağınız her şey, tabii bulabilirseniz, o da ayrı ya, geçen haftadan kalma.. Abuzittin dahil.. Galiba artık hafta sonları yazmayacağım. Hiç değilse herkes rahat eder. hu. )

***

Abuzittincim,
Bahar aylarının sonlarında Ege turu yapmayı adet edindim. Kısa süren yağmurlu günleri çıkart, bence gezmek için en güzel zaman.. Geceler biraz serin, sabahın ilk saatleri de öyle.. Ama dokuz sularında güneş yukarı tırmanmaya başlayınca, o tatlı ılık havada, iliklerin yavaş yavaş ısınırken, demli bi çayla yapılan kahvaltının keyfine diyecek yok..
Bazen de hayat bu gürültünün patırtının ortasında, pat diye bitiveriyor. İşte canım arkadaşımız, kardeşimiz Metin'in (Metin Gücenmez) bir TIR'ın altında kalması gibi. Kazayı Metin'in en yakın arkadaşı İsmet İraz'dan dinledim. Sabaha karşı Metin otobandan İstanbul yönünden gelip Ankara Kazan'daki gişelere girerken, sol şeritte peydahlanan TIR aniden direksiyonu sağa, Metin'in üzerine kırıyor. Muhtemelen, aşırı hızdan kendi giriş şeridini kaçırdığı için böyle yapmış 25 yaşındaki TIR şoförü arkadaş.
Metin, eşi Meliha hanım.. Bilkent'ten yeni mezun, benim görmediğim ama bi film yıldızı kadar yakışıklı olduğu söylenen oğlu Ceylan Murat.. Bi anda tonlarca yükün altında kalıveriyorlar.
Şimdi adalet mi bu kardeşim? Ecel mi yani bu! 25 yaşında "TIR şoförü" acaba hangi memlekette olunuyor? O koca arabayı tonlarca yükle kullanmak hiç mi tecrübe, ustalık istemez!
Bu memlekette trafik demek anarşi demek.. Önlemek isteyen de yok.. Bakma sen Devlet büyüklerinin atıp tutmasına.. Şöyle kalkınmışız da, dünya bize alkış tutuyormuş da.. Sen daha yollarında düzen kuramamışsın.. Kıyılarına da sahip değilsin.
İki gün oldu bi Jandarma komutanıyla konuşuyorum.
"İnsan kaçakçıları buralarda cirit atıyor. Elimizdeki imkanlar yetersiz, yüzlerce kilometre ıssız koylar var. Önleyemiyoruz" diyor. İnsan kaçakçıları bu yıl, hedef şaşırtmak için, Datça'nın Emecik köyünde, hemen hemen aynı bölgede, 15 yangın çıkarttılar ve yakalanmadılar. Koy, köyün girişine, çıkışına Mobese kameraları, al bölgeyi kontrol altına... Çok zor bir iş mi? Artarda 15 yangın ve failler meçhul! İnsan kaçakçıları devletle resmen alay ediyor.
Metin'in olayında TIR, ilk raporda, 8 de 8 suçlu bulunmuş. Muhtemelen kamyon taa yolun başından beri hız limitini aşmış gidiyordu. Sen otoyolda kaç tane trafik polis arabasına rastlıyorsun Abuzittincim?
Ben bazen İstanbul yolu boyunca, 450 kilometre, bir tekine rastlayamıyorum. Takometre makometre de hikaye! Bırak otoyolu, Eskişehir'den Ankara'ya girişte, o geniş yolda herkes birbirine "S" çekiyor, ortalıkta tek trafikçi yok! Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önünde de bunlar oluyor, Sayın Genel Müdür ve ekibi iyi uykularda!
Yollar felç, kıyılarımız daha da felç. Sınırları tamamen geç.. 2023'te dünyanın ilk 10 büyüğünden biri olacak Türkiye..
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelliguneş@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA