Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Neler oluyor hayatta..

Krişna Pandit Banji, Hindistan'dan İngiltere'ye göç etmiş bir ailenin oğluydu. Londra'da lisede okurken okul tiyatrosunda rol almaya başlayınca, oyunculuğa merak sardı. Doktor olan babası oğlunun hevesini destekledi. Onun gerçekten yetenekli olduğunu fark edince, bir gün alıp İngiltere'nin önde gelen oyuncu ajanslarından birine götürdü.
Yöneticiler Hint asıllı delikanlıyı denediler. Beğendiler.. Ama ajansın patronu "Krişna Banji adıyla sana buralarda pek rol veren çıkmaz" dedi..
Delikanlı hayal kırıklığı içinde eve dönerken, arabayı kullanan babası "Üzülme" dedi. "Madem oyunun kuralları böyle, sen de bir İngiliz ismi alırsın.."
Delikanlı adını değiştirdi. Tekrar ajansa gittiler. Bu defa kabul edildiler.. Delikanlı sinemada ilk filmini oynadı ve bu ilk filmiyle Oscar kazanıp dünya çapında üne kavuştu.
"Bu Hintli adıyla buralarda pek iş bulamazsın" denilen delikanlının, yeni İngiliz adıyla canlandırdığı ilk rol, bakar mısınız, bir Hintliydi.
"Hintli adı buralarda geçmez" diye İngiliz adı almaya zorlanan delikanlının filmdeki adı Mohandas Karamchand Gandhi'ydi. Hindistan'ı İngiliz boyunduruğundan kurtaran lideri oynayabilmek için Hintli adını, İngilize çeviren delikanlının son filmi şu anda ülke sinemalarımızda oynuyor.. Adı mı?. Tahmin ettiniz..
Ben Kingsley!..
Kingsley, İron Man'de bire bir Bin Laden'e benzetilmiş, dünyaya kendini Mandarin olarak tanıtan bir terörist lider.. Sürprizli kişiliği fevkalade keyifli ve çok iyi oynuyor..
İron Man 3, Marvel Çizgi Romanları serisinden. Baş rolde gene Robert Downey jr. (İki kez Oscar adayı) var gene..
Kadın oyuncular da müthiş.. Gwynet Paltrow (Oscarlı) ve Rebecca Hall (Altın Küre Adayı).. Ama filmin bence en iyisi, Guy Pearce (Altın Küre adayı..)
Yani filmin hemen tümü seçkin ve iyi oyunculardan kurulu bir kadrosu var..
Öykü de ilginç.. İnsanların eksik uzuvlarını kendi vücutları içinde tamamlamalarını sağlayacak (Kertenkelenin kopan kuyruğunun yeniden çıkması gibi) bir bilimsel çalışma, dünyayı ele geçirmeye çalışan bir terör gurubunun eline düşünce, korkunç bir silaha dönüşür.
Dünyayı kurtarmak da İron Man'e düşer, tabii..
Salondan çıkarken Ünal "Üç boyut bir filme bu kadar oturur" dedi. Haklıydı.. ÜÇ boyuta pek çok aksiyon, özellikle bilim kurgu filminde rastladım ama, bu kadar yakıştığı film az gördüm..
İron Man, hele bir hafta sonu ailecek gidip keyif yapacağınız bir film olmuş..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA