Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mali'deki felaket!..

New York Times'da "Müziğin öldüğü gün" başlığını görünce Sujatha Fernandes'in makalesine atladım adeta.. Diyor ki..
"Sansür edilen şarkıları herkes duymuştur. Mesela Billy Holliday'in Love for sale"ini ABC radyosu yasaklamıştı, 1956'da, fuhuş temasını işlediğinden. Daha yakın tarihlerde, Başkan Bush'u eleştirdiler diye, country müzik gurubu Dixie Chicks'e sansür konmuştu, bütün Amerika'da.. Ama müziği tümüyle yasaklamak..
Yaklaşık dokuz aydan beri İslamist militan guruplar, Kuzey Mali'de müziğin her türlüsünü kesinlikle yasakladılar. Dünyaya Ali Farka Toure'nin bluesları, Rokia Traore'nin soul dolu vokali ve Salif Keita gibi Afro pop gelenekselliği armağan eden bir ülkede bunların olması inanılır gibi değil.
Ama silahlı militanlar, yerel müzisyenleri ölümle tehdit ediyorlar. Müzikli yerler kapatılıyor, militanlar gördükleri her müzik aletini parçalıyor ve yakıyorlar. Müzisyenlerin çoğu kaçtı. Mali'nin dünyaca ünlü Çöl Festivali güvenlik sebepleriyle iptal edildi."
Gerisini okuyamadım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA