Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim, Sayın Milletvekilimiz Recai Berber, soyadıyla mütenasip bi iş yapsaydı başımıza bu "alkol" meselesi çıkmayacaktı. İçki yasası özel hayata müdahale midir değil midir, içki içenlerin azalması vergi gelirlerini düşürür mü düşürmez mi, başta İngilizlerle Rus turistler Türkiye'ye gelmekten vazgeçip Yunanistan'a giderler mi gitmezler mi?
Artık, tartış dur..
Dün Marmaris'te hafif içkilerin satıldığı bi kafedeyim.
Yan taraftaki turist büyük bardak bira istedikten sonra, bileklerini çaprazlamasına üst üste koyup "Polis beni tutuklar mı?" diye sordu.
Garson "Burada oturup içersen bi şey olmaz.. Elinde şişeyle rıhtımda yürümeye kalkarsan bilemem" dedi. Turist, garson şaka yapıyor sanıp güldü, ama şaka değil gerçek Abuzittincim. Birayı kafede içtin, tamam.. Ama şişeyle dışarı çıktın mı başın derde girebilir. Yasa böyle diyor..
İşletme sahiplerinin bi sıkıntısı da şu: Diyelim, Marmaris'de Yat Limanındaki sıra sıra kafelerden biri..
Önü cadde, sonra deniz.
Kanuna göre alkol kullanmayanların etkilenmemesi için, alkol alanların sokaktan bakınca görülmemesi gerekiyor. Eee, masalar dışarıda! Çarşaf mı gerecekler?
Hani bazı plajlarda vardır..
Kadınlarla erkeklerin girdiği yeri ayırmak için araya çarşaf asarlar. Marmaris Yat Limanını çarşaflarla çevrili düşünebiliyor musun?
Alkollü araç kullananlara da ağır cezalar geliyor.. Gelsin, ben özellikle trafik konusunda, tüm ihlallerde cezaların arttırılmasına taraftarım.. Lakin bizlere öyle anlatılıyor ki sanki trafik kazalarında baş neden alkol. Değil! İstatistikler ortada.
Kazaya karışanların yüzde 2'si aşırı alkol alanlar.
Birinci neden "acemi" lik.
Sonra dikkatsizlik ve sırasıyla da; uykusuzluk, hatalı sollama, aşırı hız, fazla yük.. Alkol yedinci.
Tamam alkol de sigara gibi "tu kaka" ilan edilsin..
Ama doğrusu da anlatılsın.
Ayrıca, makul ölçüde alkolün yararlı geldiği insanlar da var. Biri ben.. Fazla kilo, bol yağlı et, sigara üstüne sigara, duble duble rakı derken, yirmi yıl kadar oluyor, kalp krizi geçirdim.
Doktorlar başta sigara ve rakı bi sürü yasak koydular.
Allah rahmet eylesin Sabih Oktay adında bir aile dostumuz vardı. Ankara Gülhane'den kardiyoloji profesörü.
Mesleğinin en iyilerinden..
Doktorumun verdiği ilaçlardan birinin üzerini çizip "Bunun yerine her akşam yatmadan önce bir tek viski içeceksin" dedi. Viskiyi hiç sevmem.
İlaç niyetine içtim. Altı ay sonra "Hocam, artık rakıya dönebilir miyim?" diye sordum. " Dön" dedi. Günde en çok bir duble! 76'ma geldim ve hala bir dubleye devam.
Profesör Sabih Oktay'ı birkaç sene önce 90'ına yaklaşırken kaybettik. Tek viskisini hep içti.
Yani Abuzittincim, alkolle ilgili bi sağlık sorunun yoksa, adam gibi içildiğinde yararlı da olabiliyor..
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Kardeşin Güneş. tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA