Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cumhurbaşkanı korkusu da üç gün!..

"Cumhurbaşkanı Devlet Denetleme Kurulu'na 'Gerekeni yapın' talimatı verdi" dediğimiz gün, Zincirlikuyu trafiği pırıl pırıldı. Yazmış ve "Bakalım kaç gün sürer" demiştik, devlet yasağının üç gün sürdüğü ülkede..
Aynen öyle oldu..
Yazının daha mürekkebi kurumadan, gene saat beş sularında, Kadıköy'e geçmek üzere Etiler'den hareket ettim..
Zincirlikuyu Mezarlığı önü Köprü çıkışı arası gene "Ferman padişahın, yollar bizimdir" diyen servis minibüsleri tarafından pervasızca işgal edilmişti. Ortada ne belediye vardı, ne de trafik..
Gördüklerim utanç vericiydi. Ama ne atanmışlarda, ne seçilmişlerde utanma diye bir duyu yoktu ki, bu kentte..
Bakın, Edirne yönünde E-5 çıkışı ile, Köprü çıkışı arası 50 metre falandır. Bu 50 metrede, hele metrobüsten sonra durum iyice felaketleşti.
23 Mayıs perşembe günü trafiğin tüm kentte en yoğun olduğu saatlerde bu çok kritik noktada gördüklerim dehşet vericiydi..
E-5 otoban girişi, park eden servisler tarafından işgal edilmiş. Otoban girişinde otopark, düşünebiliyor musunuz?. Adam o kadar pervasız ki, bunu da yapıyor. Niye pervasız peki?. Hele bir düşünün..
Dahası, E-5'e sapan şerit rahat, boş gibi.. Servis ordan dalıyor.. Ama sapmıyor.. Sonuna dek gidiyor. Orada zebralı bölge var, üzeri yasaktır. Cart.. Yasak uygara..
Polise ikinci maaş ödediği iddia edilen servise değil. Orada, arabasını dakikalardan beri köprü çıkışı için sırada bekleyen arabanın üstüne sürüyor. Sıkıysa kaçma, yol verme.. Uyanık zorba 15 dakika kazanıyor, biz hıyar vatandaşlar sıramızı beklerken..
Asıl komedi, o noktada başlıyor. E-5 ve köprü çıkışları arasındaki 50 metrenin ilk şeridi, taksi durağı yapılmış. Ayni yerde otobüs durağı var. Ayni yerde minibüs durağı var.. Ayni yerde, metrobüsle gelenleri karşılayan özel arabalar var.. Karambolu düşünebiliyor musunuz?. Ama metrobüsü yapan belediye bu araya bir düzenleme yapmamış.. Tam vahşi batı, Teksas orası.. Üçüncü şeritte, o korkunç trafiğin ortasında yolcu indiriyor otobüsler. O karambolde sağa yanaşmakla kim uğraşır ki?. İndir yolun ortasına.. O yolun ortasına indirince, o otobüsü bekleyen de yolun ortasına çıkıyor binmek için.. Korkunç manzarayı düşünebiliyor musunuz?. Tabii, minibüs dolmuşlar da üçüncü şeritte indir/ bindir yapıyorlar, oluyor orası can pazarı.. Allah göstermesin.. Koşuşan beş yaşında çocuklar gördüm, o trafiğin göbeğinde..
Şaka ediyorum sanıyorsunuz ama, gerçek.. Bu cehennemde, tam da E-5 çıkışı ile köprü girişi arasına adamın biri kamyonetini çekmiş kenara, erik satıyor.. En civcivli kavşağın göbeğinde erik satan kamyonet.. Yahu böylesi Uganda'da olmaz, ama İstanbul'da oluyor..
Peki trafik polisi?.
34 A 5652 plakalı bir ekip arabası otobüs durağı diye kullanılan üçüncü şeride park etmiş, onu gördüm.. Öyle duruyor, yolun ortasında..
Peki polis?.
Görünürde polis yok.. Görünürde olsalar, E-5 çıkışına park etmiş servisleri görmek zorunda olacaklar. E-5'i alacak gibi yapıp, son anda yasak zebralı bölgeyi kullanarak, köprü çıkışı için 15 dakikadır şeridin sırasında bekleyen biz "Hıyar" vatandaşların üzerine araba süren servisleri görüp ceza yazmak zorunda kalacaklar.
Olur mu?.
Servisler onların efendileri..
İstanbul'da trafik polisi, servislerin trafiği piç ettiği saatlerde kritik ana arterler, kavşaklar ve oto yollarda görünmemek üzere eğitilmiştir.
Köprüyü nihayet geçtik, ama rezillik geçmedi.
Üsküdar-Beykoz çıkışı önünde trafik kilit.. Niye?. Çünkü servis bu çıkışı alacak gibi yapıp, boş şeritte gidiyor. Ama en son noktada, çıkmayıp, oto yola en sağdan dalıyor. Al sana bir huni.. Servis vakit kazanıyor, oto yol tıkanıyor.
Altunizade çıkışı gene kilit.. Niye?. Çünkü servis bu çıkışı alacak gibi yapıp, boş şeritte gidiyor. Ama en son noktada, çıkmayıp, oto yola en sağdan dalıyor. Al sana bir huni.. Servis vakit kazanıyor, oto yol tıkanıyor.
Acıbadem çıkışı gene kilit.. Niye?. Çünkü servis bu çıkışı alacak gibi yapıp, boş şeritte gidiyor. Ama en son noktada, çıkmayıp, oto yola en sağdan dalıyor. Al sana bir huni.. Servis vakit kazanıyor, oto yol tıkanıyor.
Çünkü oto yol servisin.. Servis devlet!..
Bu yıllardan beri böyle.. Oto yolların kilitlenmesinin iki sebebi var. Birincisi kaldırım mühendisi olamayacak kişilerin tasarladığı oto yollarda durmadan "Huni"ler oluşturulması..
İkincisi, başı boş, kural tanımaz, pervasız servislerin, her çıkış şeridini hızlanmak için kullanıp, huniler yaratmaları ve durmadan şerit değiştirip slalom yapmaları..
Peki nerde polis?. Ara ki bulasın.. Servis saatinde polis ortada görünmez!.
Bu servislerin çoğu Okul Servisi.. İlkokuldan başlayarak bu kelle koltukta giden servislerde ne bir okul, ne bir veli temsilcisi var.. Çocuklarımızı, katil ruhlu hayvanlara emanet etmekle kalmıyoruz, bir de onlara, tam da o yaşlarda devlet nasıl tanınmaz, anarşi nasıl yaratılır eğitimi veriyoruz..
İstanbul Valisi seyrediyor..
İstanbul Emniyet Müdürü seyrediyor.
İstanbul Belediye Başkanı seyrediyor.
İstanbul Belediye Zabıta Müdürü seyrediyor..
Sayın Cumhurbaşkanım,
Devlet Denetleme Kurulu, İstanbul'a gelirse, akıllara seza skandalları ortaya çıkaracaktır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA