Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Borusan'a da alkış..

Başlıktaki "Borusan"ı iki anlamıyla kullandım.
Bize harika bir konser dinleten Filarmoni Orkestrası'nın adı olarak, bir.. Böylesine büyük ve masraflı bir orkestranın senelerdir arkasında duran şirket olarak iki..
İkisine de yürekten kutlamalar, bize dinlettikleri yeni yıl konseri için..
Yeni Yıl Konseri, dünyanın her yerinde akla, valsi getirir. Vals de Johann Strauss'u..
Arka arkaya iki gece, iki yeni yıl konserinde ayni finali izledik. Strauss'un dünyaca ünlü, dünya durdukça duracak Mavi Tuna'sı ve artık her yılın ilk günü ortalama 2 milyar seyircinin, tıpkı Viyana'da salonda olanlar gibi el çırparak izlediği Radetsky Marşı..
Çarşamba gecesi İş Sanat'ta çalanlar, İngiltere'den gelen 40 yıllık Johann Strauss Orkestrasıydı. Dün onu yazdım "Yaşa İş Sanat" başlığıyla..
Bu defa ne diyeceğimi pek bulamadım, itiraf ederim.
Çünkü bu defa, sadece neşeli, keyifli, coşku dolu bir Yeni Yıl Konseri izlemekle kalmamıştım. Bu defa bir de burnum bir karış havada gururla ayrılmıştım, Lütfi Kırdar'dan..
Çünkü, benim Borusan Orkestram, Mavi Tuna'yı da, Radetsky Marşı'nı da, Johann Strauss Orkestrasından çok ama çok daha güzel seslendirmişti. Nefisti, Sacha Goetzel'in yönettiği Borusan.. Rüya gibiydi..
Konserin birinci bölümü, Valsler'le Avrupa'da.
Johann Strauss ile Viyana'da başladık.
Çaykovski ile Rusya'ya, Richard Strauss ile Almanya'ya ve Ravel'le Fransa'ya geçtik.
İkinci bölüm genelde Johann Strauss'un Yarasa Opereti üzerine kuruluydu. Soprano Bettina Schwiger, mezzo Eva Maria Riedl, tenor Marlin Miller ve bariton Mathias Hausmann operetin ünlü arya ve düetlerini seslendirdiler. Müthişti..
Lütfi Kırdar'dan karlar içindeki meydana çıkarken, köşede kestaneciyi gördüm ve tabii aklıma My Fair Lady geldi..
Ayten Gökçer, Londra'nın ünlü Covent Garden'ında karlar altında kestane satıyordu, perde açıldığında.. 20 defa falan seyretmiştim harika Cüneyt Gökçer, muhteşem Şahap Akalın, unutulmaz Tekin Akmansoy, Sevgili Bozkurt Kuruç dahil, Devlet Tiyatrosu şovunu.. Yıllar sonra izlediğim Londra My Fair Lady'sine, hatta, Audrey Hepburn dışında orijinal Broadway kastı ile çekilen filmine bile fark atmıştı, bizimkiler..
Borusan'ın gene İngilizlere fark attığı gibi..
En güzeli..
Tıpkı İş Sanat gibi Lütfi Kırdar da tıklım tıklımdı!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA