Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar Neşesi

Bu hafta pazar neşemiz Güven Osma'dan..
Her ülkenin en zeki insanlarından oluşan Mensa gurubu San Fransisko'da bir kongre düzenlemişti. Guruba üye olmanız için IQ'nuzun en az 140 olması gerekiyor, bir kenara not edelim.
Kongreye katılanlardan bir gurup öğle paydosunda yemek için civardaki bir restorana gittiler. Oturup siparişleri verdiler ki, içlerinden biri, tuz ve karabiberin ters konduğunu fark etti. Tuzluk karabiber, biberlik tuzla doluydu.
Dünya zekileri, sadece ellerini kullanarak ve hiç dökmeden, zerre ziyan etmeden, tuzu tuzluğa, biberi biberliğe nasıl koyacaklarını düşünmeye başladılar.
Bu tam bir Mensa problemiydi. Tartışmaya başladılar. Sonunda "harika" bir çözüm buldular. Garson kızı çağırdılar ve tuzluk ve biberliği gösterip "Bunlar ters konmuş" dediler.
"Bize bir kağıt peçete, bir fincan tabağı ve bir de kola çubuğu getirin, düzeltelim..".
Garson kız "Özür dilerim efendim" dedi.
Masaya eğildi. Tuzluk ve biberliğin kapaklarını değiştirdi.
Mensacıların masasını ölüm sessizliği kapsadı.

***

Güven'in fıkrası aklıma, koalisyonu kör düğüm etmek için ellerinden geleni yapan ve çözümü sonunda gene halka bırakacak gibi görünen siyasi liderlerimizi getirdi.
"Parlak zekalar, basit çözümleri asla göremezler!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA