Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir hoş Terminatör daha..

12 yaşındaki oğlunuza, ya da akrabanıza bir İpad (Yani tablet) almaz mısınız?. Alırsınız da önce bir soruşturursunuz.. Belki çoktan almıştır, senelerdir kullanıyordur.. Zaten son model bir "Akıllı" telefonu varsa, aslında İpad'e de ihtiyacı yoktur ya..
Sokakta elinde telefonla yürümeyenler bu ülkede azınlık bile değil.. Yoklar nerdeyse.. Klavyenin avcumuzun içine yerleşmesi yakındır, cihazın kendisi olmasa da..
O kadar makineleştik yani.
Terminatör 5/ Genisys (Genesis/ Yaratılış'tan türetilmiş bir sözcük) işte böyle bir sahne ile başlıyor. 12 yaşındaki çocuğa doğum gününde bir tablet hediye ediyorlar. Adı Genisys.. Ama film ilerledikçe öğreniyorsunuz ki, bu Genesys'i insanlar değil, o insanların eliyle yaratılmış robotlar yönetiyor.. İnsanlar, işlerini kolaylaştırmak için teknoloji üstüne teknoloji, robot üstüne robot icat ede dursun, kendi kendilerine düşünür hale gelen robotlar, "İnsanlara köle olacağımıza, dünyayı ele geçirip biz yönetelim" diyorlar bir gün. Genesys üzerinde bir geri sayma var. 2017 yılında bir gün sıfırlanacak ve o gün, Genesys'in yönettiği robotlar dünyanın dört bir yanında harekete geçip, insanlığı bitirecekler.. Tabletler ve akıllı telefonlar için verilen mesaja bakar mısınız?.
Ama insanların Genisys adlı canavardan haberi yok.. Yani hepsinin yok. Olanlar var, onlar da tedbir almaya çalışıyorlar.
Nasıl çalışıyorlar?.
İlk 4 Terminatör filminde geçmişe seyahat ederek, işi baştan önlüyorlardı ya.. Bu defa geçmişe seyahat yetmiyor. Geleceğe 2017'ye de gitmek gerek..

Geçmişe seyahat, Newton, Einstein fiziği ile mümkündü. Geleceğe seyahat, kuantum fiziğinin işi. O da yeni..
Tabii işin içine kuantum fiziği girince, paralel evrenler, paralel zamanlar da giriyor.. Mesela 1995'e dönüyorsunuz, ayni mekanlar, ayni insanlar ama, durum bizim bildiğimiz 1995'ten bambaşka.. Paralel zamanda, paralel evrene dönmüşsünüz çünkü..
Çok mu karışık?. Boş verin hiç çekinmeden işin o yanını..
Beşinci Terminatör, başından sonuna keyifle izleyeceğiniz bir yaz filmi çünkü.. Bilimsel yanı anlamasanız da olur. İki de hoş sürprizi var. Kaliforniya Valisi olduktan sonra sinemayı bırakan ilk Terminatör Arnold Schwarzenegger (İnşallah doğru yazmışımdır. Eski Hollywood ne güzeldi. İsimleri değiştirir, kolay, popüler yapardı..) siyaseti bıraktıktan sonra özüne döndü.
Eski model, yaşlı Terminatör rolünde nasıl sevimli oynuyor..
Filmde ne işe yaradığı pek belli değil, ama yaşlı polis şefi rolünde, Whiplash'ın Oscarlık oyuncusu J.K. Simmons da var. Her şeyi çözüyor ama, sözleri "Bunağın saçmaları" diye kabul edildiğinden dinleyen yok..
Terminatör 5'e gidin, eğlenin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA