Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bunlar nasıl editördür?.

Şimdi sizlere bu ülkenin en önde gelen, en çok satan, en ciddi beş gazetesinden ayni haberi, aynen onlardan alıp sunuyorum.
Önce okuyun. Sonra ben soracağım..

***

- Sabah: Cinayetle ilgili baba Metin Tosun'un amcasının oğlu Mahmut Tosun, kardeşi Mehmet Tosun, Mahmut Tosun'un eşi Güneş Tosun ve bir akrabaları olan Ahmet Tosun gözaltına alındı. 3 çocuk annesi Güneş Tosun jandarmadaki ilk ifadesinde evlerine gelerek oyun oynayan Enes'i yaramazlık yaptığı için ittiğini ve çocuğun kafasını duvara çarpınca bayıldığını, bunun üzerine korkup bahçeye gömdüğünü söyledi.
- Milliyet: Güneş Tosun savcılıktaki ifadesinde ise akrabaları Ahmet Tosun ile ilişkisi bulunduğunu, Enes'in kendisi ve sevgilisini yatakta yakaladığını anlattı. Tosun, Ahmet Tosun'un çocuğu yakalayıp yazmayla boğduğunu, kendisinin de Enes'i çuvala koyup bahçeye gömdüğünü söyledi.
- Hürriyet: Cinayetle ilgili Enes'in babasının kuzeni Mahmut Tosun, eşi Güneş Tosun, kardeşi Mehmet Tosun ve akrabaları Ahmet Tosun gözaltına alındı. 3 çocuk annesi Güneş Tosun ilk ifadesinde itince başını çarptı dediği Enes'in öldürüldüğünü itiraf etti. Kadın, Ahmet Tosun ile ilişkisi olduğunu anlattı.
- HaberTurk: Cinayetle ilgili baba Metin Tosun'un amcasının oğlu M.T., kardeşi M.T., Mahmut T.'nin eşi G.T. ve bir akrabaları olan A.T. gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.
- Sözcü: Güneş T. Savcılıktaki ifadesinde akrabaları olan Ahmet T. ile gönül ilişkisi bulunduğunu, olay günü Enes'in açık olan kapıdan eve girdiğini bildirdi. İfadesinde Enes'in kendisini ve sevgilisini yatakta yakaladığını anlatan Güneş T., bunun üzerine Ahmet T.'nin çocuğu yakalayıp yazmayla boğduğunu ileri sürdü.
***

Şimdi sorularım..
1- Bu haberlerden herhangi birini anlamak için kaç kez başa dönüp okudunuz?
Türkiye'nin en büyük beş gazetesinden bu haberi okuduğunuza göre ve "Haber" "Kim, ne, ne zaman, nerde, nasıl, niçin" sorularına cevap olma kuralı ile yazıldığına göre, şu en can alıcı soruların yanıtını artık bilmeniz gerekir herhalde.. O zaman sorulara devam..
2- Öldüren Güneş Tosun, ölen Enes'in nesidir?.
3- Ahmet Tosun, yasak aşkı Güneş Tosun'un nesidir?.
Yani yapılan gazetecilik olsa şak diye yanıtlarsınız.. Ama "Editör" nam zat, 3 otuz paraya çalışan, belki de stajyer bir ucuz ya da acemi ajans muhabirinin kaleminden çıkan bulmacayı okuma zahmetine bile girmeden sayfaya koyunca, haber okumuyor, çözülmesi imkansız bulmacalarla baş başa kalıyorsunuz..
Yahu bu ülkede, sayfasına koyduğu haberi okuyan bir, tek bir editör yok mu ilaç için..
Sen sayfaya koyduğun bu haberi anladın mı , okurun anlamasını bekliyorsun?.
Bakın, açık söylüyorum. Bu haberi böyle sayfaya koyan editör, derhal o görevden alınır gazeteciliği, gazetecilik olarak yapan ülkelerde..
Bizde kimsenin umurunda olmuyor.
Olmadığı için de sayfalar böyle rezil ajans haberleri ile doluyor, hepsinde ayni hatalı haberler ama altına utanmadan atılmış değişik imzalarla..
Kendini düzeltemeyen medyam, ülkeyi mi düzeltecek?.
Güldürmeyin beni..
"Bu ülkede gazetede satışları niye dünya listelerinin en altında" diye de sormazsınız sanırım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA