Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Cüneyt!..

Galatasaray'dan bu yıl ilk defa alkışladığım bir haber geldi. Futbol Sorumlusu Cüneyt Tanman, alt yapı direktörlüğüne Ahmet Akçan'ı getirmiş..
Çok geç kalmış, ama çok isabetli bir seçim..
2000 yılında Galatasaray'ı Avrupa Şampiyonu, 2002'de Milli Takımı Dünya Üçüncüsü yapan Galatasaray mucizesi, 1980'li yıllarda Derwall ile başlamıştı.
Florya'da kulübün terasında o zamanki Başkan Ali Uras, Derwall'i getiren Alp Yalman dahil oturuyorduk. Uras "Şu kadar paramız var, kimi transfer edelim" diye sordu. Derwall önümüzde uzanan toprak antrenman sahasını gösterip "Burayı çimen yap başkan. Parayı oraya harca, transfer istemem" dedi..
Ali Uras'ı elinde hortum çim sularken gördüm, bir ay sonra.. Ora bitti, Derwall alt yapı sahasını gösterdi.
"Burayı da çimle.. Alt yapıdan hazır adam gelmeli yukarıya" dedi, gene yanımda..
Mucizenin sırrı oydu işte..

Ahmet Akçan, o Derwall'in iki yardımcısından biriydi. Öteki Mustafa Denizli. Ahmet, Köln Spor Akademisi'ni derece ile bitirmiş birinci sınıf teknik adamdı. Su gibi Almanca konuştuğu için basın ona çok haksız "Tercüman Ahmet" adını taktı. Hep öyle bilindi ve hayat boyu da o "Tercüman" lafının altında ezildi.
Florya'nın alt yapısı adam yetiştirmeyi çoktan unuttu. En son, Arda'nın, Cafercan ve arkadaşlarının kuşağı vardı adı duyulan.
Şimdi Ahmet Akçan, Almanya'dan ve Derwall'den aldığı eğitimle, bu alt yapıyı nasıl ayağa kaldıracaktır göreceğiz.
Yeter ki değişen yönetimler, kendi adamlarına iş bulmak için alt yapıyı kullanmasınlar.
Başarılar Ahmet!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA