Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ülkede “Devlet” yok!..

Bir ülkede devlet koyduğu yasakları üç gün bile uygulayamıyorsa, uygulama niyetinde dahi görünmüyorsa, o ülkede anarşi doğar.. Her konuda doğar..
İşte trafik en başta.. Uygar dünyada trafik terörünün en yaygın olduğu ülkede yaşıyoruz. Herkes ama herkes başına buyruk.. Çünkü herkes ama herkes, devletin zerre umursamadığını görüyor..
Mavi üzerinde çapraz kırmızı "Duraklamak bile yasak" demek. O levhayı oraya diken devlet.. Tam da o levhanın altına "Ferman padişahın, yollar bizimdir" der gibi hem de duble park etmiş, sabahtan akşama duran, yandaki dükkânın patron arabaları.. Ve de sabahtan akşama o duble parkın önünden en az on defa geçip de, görmezden gelip giden trafik ekipleri..
Yazdım.. atv ile program yapıp, ekranda gösterdim..
Ne oldu bilir misiniz?.
Ekipler gittiler ve arabaların sahiplerine "Özür dileriz" dediler.. "Bugün kaldırmanız lazım. Hıncal Uluç yazdı da.."
Trafik polisi çaprazın altına duble park etmiş arabaların sahiplerinden niye özür diler..
"Rüşvet alıyor da ondan.."
Başka sebep gelir mi, vatandaşın aklına..
Bunu da yazdım.
Ama İstanbul'da vali yok.. İstanbul'da Emniyet Müdürü yok.. İstanbul'da Trafik Müdürü yok.. Ülkede İçişleri Bakanı yok aslında.. Rezillik aynen devam ediyor, ayni yerlerde..

O zaman, direksiyondaki vatandaş terörist olmasın da ne olsun?.
Cep telefonlarımızı hem de bu ülkede suç olan kumarhaneler dahil, izinsiz reklam bombardımanlarına tutanlara karşı savaş açtık. Sonunda "Yasak" yasası çıktı.. Değişen bir şey yok.. "Efendim, yönetmelik olmadan uygulama olmaz" dediler. Yönetmelik de çıktı geçen hafta.. Ve çıkar çıkmaz da, sözleşmiş gibi yağmur başladı.. Gösteri yapacaklar ya, "Bize yasak, yönetmelik sökmez" diye..
Adamlar biliyorlar benim devletimi..
Tipobet diye bir yasa dışı kumar şirketi çaktı önce.. Üye olana 100 liralık da fiş veriyormuş bedava.. Kaptırdın mı, bin misli ile geri alacağını biliyor.
Hemen ardından Axbet geldi. O da ayni işi yapıyor. İnternet üzerinden yasa dışı kumar oynatıyor ve reklamını da daha dün yasaklanan yolla yapıyor..
Peki nerde bu ülkenin devleti şimdi?.
Turkcell, benimle özel ilgilendi. Telefonuma bir program yüklediler, izin vermediğim mesajları engelleyecek..
Ne gezer?.
Tatil köyleri, otellerden durmadan reklam geliyor.. Çare?.
Çare yok.. Yani var da, yanımda bir kitap taşımam lazım.. Önlemenin yolu uzun, karmaşık.. Bilmece gibi.. Onunla uğraşmaktansa, gelen reklamı silmek daha kolay..
Yani..
Yani, bu ülkede devlet yasağı denen şey, uygar, devletine saygılı vatandaşları cezalandırmak, ahlaksız rezilleri, kendilerini uyanık, sizi eşek kabul edenleri ödüllendirmeye yarıyor sadece..

O zaman yalvarıyorum, iktidarsız ve güçsüz devletime bir kere daha..
Uygulayamayacağınız yasakları koymayın. Koyduklarınızı da iptal edin ki, hiç değilse devlete güvenimiz ve saygımız iyice sıfırlanmasın..
İptal edin ki, uygar vatandaş olmanın bedelini, cezasını ödemeyelim bir de, her türlü yasağı zerre umursamadan ihlal eden ahlaksız ve uyanıklar payidar olurken!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA