Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aspendos’ta harika gece!..

Sanki, Devlet Opera ve Balesi'ni yok etme görevi ile Rengim Gökmen'in yerine "Vekil" diye gelen, Gökmen'in harikalar yaratan ekibini tümüyle değiştiren, kuruma son yılların en başarısız sezonunu yaşatan, Türkiye'nin Uluslararası yüz akı, Aspendos, Bodrum ve İstanbul Festivallerini de bu yaz on paralık eden, Rengim Gökmen açtığı davayı kazanınca, "Ne olur ne olmaz" diye kendi kendini Mersin Operası kadrosuna atayan Selman Ada nam zat, o gece Aspendos'ta değildi.
O gece Aspendos'ta Kültür Bakanı, Müsteşarı, ya da bakanlıktan herhangi bir sorumlu da yoktu. Antalya Valisi de yoktu. Antalya'nın, kültür ve sanata ne kadar meraklı olduğunu yakından bildiğim Belediye Başkanı, sevgili dostum Menderes Türel de..
Ben Devlet'i ve Yerel Yönetimi Aspendos'ta bir kere gördüm.. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanıyken gelmişti. O gelince de herkes gelmek zorunda kalmış, protokolde 40 kişilik yer ayrılmıştı.
Sonra ara ki bulasın..
O Aspendos, İtalyanların, O Aspendos Yunanlıların elinde olsa neler yaparlar tahmin ediyorum..
Adamlar, Verona'da kent meydanında, Roma'da Caracallas harabelerinde her yaz dünyayı oynatıyorlar.. Aspendos gibi binlerce yıldır ayakta duran bir antik tiyatroda, hem de Antalya'dan Fenike'ye yüzlerce kilometre uzanan o muhteşem Türk Rivierasının tam ortasında duran bir muhteşem eserde neler yaratırlardı..
O sahil boyu ki, arasız, aralıksız, dünya güzeli tatil köyleri ve otelleriyle dolu.. Dünya zaten orda.. Antalya Hava Limanı'na her gün yüzlerce uçak iniyor, kalkıyor. Dünya Antalya'ya taşınıyor..
Yahu harika bir program yap.. Getir Zefirelli'yi, Aida'yı o orijinal tarihin içinde sahneye koysun..
O Türk Rivierası boyunca uzanan her otele, her tatil köyüne afişler koy.. Duyur.. Belediye o sahilden Aspendos'a otobüsler tahsis etsin.. Götür, getir.. Her Galaya 8 bin kişi doldur.. Televizyonlarla dünyaya canlı yayınla..

Bakın bakalım, Türkün, Türkiye'nin tanıtımı nasıl oluyor?.
Ama bu ülkede bunu umursayan yok..
Sakın ha, sakın ola, kimseler "Bugünkü iktidar" diye laf sokuşturmaya kalkmasın.
Benim bunları yazmadığım iktidar kalmadı.. O hani memleketin gelmiş geçmiş en kültür, sanat meraklısı (!) başbakanı Ecevit dönemi dahil.. Kimse, ama kimse dinlemedi.
Demek kabahat bende.. Bu kadar çok iktidardan iyi mi bileceğim?.
Kafam kızdı mı, lafı uzatıyorum. Aspendos'ta, bu yıl izlenmeye değer bulduğum tek gecede ordaydım. Harikulade iki saat geçirdim..
Gurur, ama aynisi, hatta fazlası ile kahrolarak..
Neler başarabileceğimizi görerek gururlandım..
Ama sahiplenen olmadığı için hiçbir şey yapmadığımızı bilerek, kendimi bu ülkenin sahipsiz sanatçısının yerine koyarak kahroldum..
O muhteşem geceyi size yarın anlatacağım artık..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA