Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fatih Terim, hocalarla da ilgilenmeli..

Türk spor medyası, sadece Pereira, Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu, hadi birazcık da Şota ile ilgili.. Büyük takımların başında olduklarından ve bizim medya sadece büyük takımları izleyip yazdığından.. Oysa ötesinde neler neler oluyor, kimsenin umurunda değil..
İki hoca dikkatimi çekti geçen hafta, vaktim vardı, maçlarını izlediğim için..
Birisi Mustafa Reşit Akçay.. Osmanlıspor Hocası.. (Bu kulübün isminden nefret ettiğimi biliyorsunuz.. Osmanlı olduğu için değil, niye konduğunu bildiğim için..) Hem de 10 kişi ile eski takımını benzetti.. Ve de nasıl benzetti.. Maçtan sonra söylediklerine bakar mısınız?.
"Haddini bilmek çok önemli... Önceliğimiz bu ligde kalmak."
Trabzon'u yenmişsin. Tesadüf değil. Galatasaray'ı da İstanbul'da yenmişsin.. Attığın gol sayısı, bu ülkenin en iyi hücum oyuncularına sahip Galatasaray ve Fenerbahçe'den fazla.. Puan cetvelinde, Beşiktaş ve Fener'in hemen altında, Galatasaray'ın üstündesin..
"Haddimizi bileceğiz. Amacımız kümede kalmak.."
Büyük hedeflerden korkan, büyük düşünmeyi bilmeyen adamlarla nereye kadar gidilir?. Tarihe bakın, başaranlar kimler?. Adını yazdıranlar..
Ötekine "Hoca" dahi demem zor...
Yusuf Şimşek.. Antalyaspor!..
Antalya'yı son iki haftadır doksan dakika izliyorum. 10 kişi oynuyor.. 10 kişi oynayınca da kazanamıyor..
Takımı 10 kişi oynatan adam Eto'o!..
Yani ben böyle artist az gördüm hayatımda.. Maçın başında takımı etrafına topluyor, resmen taktik veriyor.. Bu arada Yusuf Hoca (!) da seyrediyor. Eto'o'nun haline bakan onu hırs küpü sanır..
Büyük futbolcu.. Takımı etrafına topluyor ve maç konuşması yapıyor. Lider.. Haline bak, hırs küpü.. Yırtınacak, takımı arkasından sürükleyecek ve kazanacak!.
Oysa, maçta Eto'o'yu ara ki bulasın..
Sivas maçının ikinci yarısında, 3, yazı ile üç kez topla buluştu.. Topu istemiyor ki.. Kendini göstermiyor ki.. Stoperin arkasında durur, topa da bakmazsan kim sana pas verir ki?. Koşuları sahtenin daniskası.. Boşa ve yavaş.. O da zaten maçta dördü beşi geçmiyor. Onun dışında yürüyor.. Slow motion yürüyor..
Çaykur'dan 5 yiyince, Yusuf onu Sivas maçında ilk 11'e almaz sandım. Baktım gene sahada.. "O zaman konuşmuş, uyarmış olmalı" dedim.. Daha da kötü inanın.. Hem de kendi seyircisi önünde bile üşeniyor adam yürümeye..
..Ve Yusuf Şimşek, 90 dakika boyunca, Antalyaspor'la alay eden bu adamın altında eziliyor. Onu oyundan almaya cesaret edemiyor.. Uyarmayı aklından bile geçirmiyor..
Şimdi bu küçük düşünen, Küçük Takım Hocası Mustafa Akçay ile, Eto'o'nun adı altında ezilip kalan Yusuf Şimşek'cik, takımlarını nereye kadar götürebilirler?.
Akçay adını koydu..
"Kümede kalmayı başarırlar (!)..
Yazıklar olsun!..

***

Renkli bir hafta yaşadık. Spor notlarına yarın devam edeceğim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA