Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yıldız değilsin, öyle mi Arda?..

"Milli takımda bu zamana kadar hangi durumdaysam yine o durumdayım. İspanya'da da gayet iyi oynadığımı düşünüyorum. Ne starım, ne star adayıyım. Sadece milli takım için bir şeyler yapmaya çalışacağım."
Karadağ maçı öncesi yapılan basın toplantısında aynen böyle demişti Arda, beni fena halde öfkelendirerek.. Söylediklerinin "Tevazu" falanla ilgisi yok..
Bu sözler İspanya'da niçin "Ligin En Kötü 11"ine girdiğini açıklıyor.. Beni delirten de o..
Şimdi ona bir teklifim var..
Barcelona'da en iyi oynadığı maçı seçsin.. Ben de Karadağ maçının kasetini alayım. İkisini arka arkaya ve baş başa izleyelim.. Görelim bakalım, İspanya'da oynadığı futbol, milli takımda oynadığına benziyor mu?.
Milli takımda, bir lider, bir koşan ve koşturan, hepsinden önemlisi harika yetenekleri ve klasını durmadan sergileyen bir "Yaratıcı" Arda vardı. Barcelona'da ise, silik, sönük, ayağına aldığı topu sıfır riskle kullanan ve en yakınındaki takım arkadaşına, yani yüzde seksen yana ve geriye garantili pasla kullanan Arda.. İkili mücadeleye, adam eksiltmeye teşebbüs bile etmeyen Arda..
Yani o 90+4'teki harika hava pasını, Barcelona Arda'sı atmaz. Bir metre yanında kim varsa, ona verir, hakem de bitiş düdüğünü çalardı.
Bak sevgili Arda..
Barcelona gibi bir "Yıldızlar" takımı, yıldız olmayan futbolcuyu sadece fiziği, yani savunma için, onun da göbeği için alır. Savunmanın kenarlarında oynayanların da, hücuma çıktıkları, kurulan oyuna katıldıkları için yıldız olmaları gerekir, çünkü.
Barcelona sana fiziğin ve çok koştuğun için mi 50 milyon euro saydı, yoksa "Yıldız" vasıflarından dolayı mı?.
Ne kendini kandır, ne bizi..
Bu "Risksiz" oynama merakın yüzünden, takımda garanti yerini Rakitic gibi bir yeteneksize kaptırdın.. Niye?.
Louis Enrique, "Madem, yetenek yok fizik var.. O zaman Rakitic" dedi haklı olarak..
Karadağ maçındaki gibi "Lider" oyuncu olarak sahaya çıksan, sazı eline alsan, tribünler dahil "Bizim" olan her şeyi ve herkesi yönetsen, Rakitic o formayı rüyasında görürdü ve sen takımın gelecekteki Messi umudu olurdun.
Karadağ maçında hem de nasıl vaz geçilmez bir "Yıldız" olduğunu gösterdin Arda..
Barcelona'da da öyle olmalısın. Daha sahaya çıkarken, Messi, Neymar ve Suarez'in adlarına kafanda ezilip, böyle silik ve korkak oynarsan, seneye yedek olman bile zor, bunu iyi bilesin..
Barcelona, hatasız oynamaya çalışan garanticilerin değil, "Yaratıcı" yıldızların takımı.. Seni de o yüzden transfer etti..
Sıradan bir oyuncu olduğundan değil!.
Bu defa anlatabildim mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA