Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İnanmayacaksınız ama?.

"Saz mı, Caz mı yazına bir ilave yapmak isterim".. diyor Safter Yılmaz, Los Angeles'tan yolladığı mailde.. Okurken siz de benim gibi "Vay be" diyeceksiniz, kesin..

***
Dört yıl önce 92 yaşında ölen ünlü cazcı Dave Brubeck, 1950'lerde Amerikan Dışişleri Bakanlığının organize ettiği turla İstanbul'a gelir. Şehri gezerken Mısır Çarşısı önünde bir zurnacının, argoda "Yaş mı da, kuru mu..." diye bilinen göbek havasını üflediğini duyar.
Bundan esinlenerek kendisini dünya çapında bir yıldız yapan "Take Five" parçasını yarattığını televizyonda bir kaç defa, kendisi bizzat anlattı..
Satırların bana, lise yıllarımda Saray sinemasında, Ella Fitzgerald ve Louis Armstrong'u dinlediğimi ve İkinci Dünya Savaşı sonrası Amerikan Dışişleri Bakanlığının organize ettiği gezilerle pek çok ünlü Amerikalı cazcının Türkiye'ye geldiğini de hatırlattı.
***
Dünyaca ünlü, bizde de çok sevilen Take Five'ın bir Anadolu düğün havasından doğduğunu kaçımız biliyorduk, bugüne dek..
Yaşa Safter!..
***
Bu arada, Safter dost, Los Angeles'ta bir de futbol maçı izlemiş.
Amerikan Futbol ligi'nde Montreal Impact'in Los Angeles Galaxy'yi 3-2 yendiği maçta 3 eski Galatasaraylı varmış. Montreal'in iki golünü atanlar Drogba ile Ontivero olurken, Galaxy'de de Dos Santos oynuyormuş..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA