Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye’nin ilk “Çocuk Oteli!..”

Antalya'nın ilk tematik parkı The Lands of Legends/ Eğlence Ülkesi"nde dolaşırken anonsu duyduk.. 1800 kişilik gösteri standında şov başlıyordu..
Los Angeles ve Orlando'da izleyip bayıldığım Yunus, Balina ve Ayı Balığı şovu..
Koştuk hemen.. O yunuslar, o balinalar ne gösteriler yaptılar.. Çocuklara baktım. Çığlık çığlığa.. Nasıl neşeyle izliyorlar.. Sonra şovun yıldızı Ayı Balığı Walrus geldi.. Saksafon çaldı iyi mi?. Alkış kıyamet.. Şov bitti, anons geldi.. "İsteyen tüm çocuklar, Yunuslar ve Walrus'la resim çektirebilir, yunuslarla yüzebilirler..
Yani, çocuklara hayvan sevgisi ancak böyle aşılanır dostlar.. Yüze yakın çocuk koştu resim çektirmeye.. Onlarcası yüzde yunuslarla.. Artık hayat boyu unuturlar mı bu anıyı..
Hayvanat Bahçelerinin sebebi de bu.. Çocuğa hayvanı sevdirmek.. Ben bu şovların, bu bahçelerin ardındayım. Çünkü ben öyle öğrendim..
Çıktık.. Aaaa.. Karşımızda penguenler.. Antalya'da penguenler yaşıyor dostlar.. Güney kutbuna gitmenize gerek yok.. Bengal'e de gitmek zorunda değilsiniz. Hemen yanlarındaki alanda bir çift muhteşem Bengal Kaplanı var çünkü..
Yorulduk..111 diye bir cafe restoran var, yerin altına doğru. 111 adı, yüksekliği 111 metre olan parkın simgesi kulenin altında olması.. Hem de serinleriz ya.. Girdik ki, restoran ince uzun gidiyor.. Karşımızda cam.. Camın arkası boydan boya akvaryum.. İçinde tropikal balıklar.. Köpek balıkları dahil.. Henüz yavru hepsi.. Öyle bir ortamda kahve içmek, yemek yemek.. Ama daha iyisi varmış.. İstersek, o akvaryum tünelin içine girip balıkların arasında yürümemiz de mümkünmüş.. "Nefes almayı ve yürümeyi biliyorsanız yeter" dediler.. Kafanıza bir özel kask takıp, sizi merdivenden o balık cennetine indiriyorlar. Hepsi o..
Alış veriş merkezleri henüz tam açılmamış.. Açılınca ister yürüyerek, ister kayıkla gidebileceksiniz..
Vaktimiz daraldı. Çıkarken "Kingdom/ Krallık" adlı otele geldik ve hayretler, keyifler içinde dolaştık..
Ülkemin ilk sihirli oteli bu.. Tasarım ve yerleştirme özellikle çocuklar ve yeniden çocuk olmak isteyen büyükler için.. Odalar pembe ya da mavi üzerine.. Kız ya da erkek çocuklara göre..
Her odada, çocukların dev ekranda oynayabilecekleri playstation4 var. Yatak odalarındaki çift kişilik yatakta yatan iki kişi, ayni ekranda, ayni anda iki ayrı kanal izleyebilirler.. Sihirli otel dedik ya.. Dekor, süsler, oyuncaklar, hep çocuklar üzerine..
Bebek Evi'nde Papağan şovu, sihirbaz gösterileri, kukla tiyatrosu, köpük şovları, dünya güzeli kediler var mesela.. Uzman bakıcılarla ya da sizinle katılabilir bebekler.
Daha büyük çocuklar ve gençler için ping pong, pinball, satranç başta masa oyunları, video wall yarış ve savaşları, resim ve el işi çalışmaları, daha aklınıza ne gelirse, oyun ve yaramazlık.. Yüz boyama mesela..
Bir doğum günü partisi yapabilirsiniz burada mesela çocuklarınıza, hayat boyu unutmaz..
Yani imkanınız varsa, kapın çocuğunuzu ve Kingdom'a mutlak, ama mutlak gidin.Hem ona, hem size unutulmaz bir anı olur..
Efsaneler Diyarı, Antalya'ya yüzbinler, milyonlar getirecek bir tesis..
Gidin.. Görün ve "Dünyada benzeri yok" diye gurur duyun..
Yaşasın Antalyam!.. Yaşasın ülkem..
(Antalya devam edecek tabii..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA