Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dünyanın en iyi golf kulüpleri..

Antalya Belek'ten başlayarak Kaya Otelleri'ni ülkemize kazandıran, yaz, kış, termal ve kongre turizminde büyük hizmetler veren Burhanettin Kaya yakın dostlarımdandır..
Yıllar önce, aile ve geniş bir aile gurubu ile orada kalırken, tipik bir Anadolu çocuğu (Erzurumlu'dur) Burhan Bey de aramıza katıldı. Pek tatil yapmaz, işten işe koşar durur..
Bu, onun için çok uzun tatilin sebebini anladım.. Kaya Belek Otel ve Tatil Köyü'ne bir de golf kulübü ekliyordu Burhan Bey.. Yöredeki ilklerden..
"Turizm sezonunu 12 aya çıkarmanın yolunun Golf 'den geçtiğinin farkına varmıştı. Kahvaltıyı beraber yapardık, Burhan Bey, çizmeleri çeker arabasına atlar giderdi.. Golf parkuru ve kulübünün inşaatına gidermiş.. Bir gün arkasından gittim.. Cennet gibi bir koru.. Arada delikler..
Deliklerin etrafında dünyanın en güzel, ama en pahalı çimleri.. Baktım Burhan Bey elinde hortum ağaçları, fidanları suluyor..
O sırada Milliyet Gazetesi, kampanya yapıyordu..
"Antalya'da golf kulübü yapmak uğruna, yeşile kıyılıyor" diye.. Sabah'taki köşemde nasıl dalga geçmiştim o kampanya ile..
Golf yeşil demekti bir defa.. Hem de en iyi bakılan yeşil.. Dünyanın en güzel ağaçları ve dünyanın en güzel çimleri..
Milliyet'in "Kıyılıyor" dediği resimde, ilkokul coğrafyasında öğretilen Akdeniz bitki örtüsü makiler vardı.. Çalılar yani!.
12 ay turizmin ülkeye neler kazandıracağını zerre düşünmeden, golf kulübü ile tatil köyü patronunun kazanacağına odaklanmış "Üç kuruş için yeşile kıyan kahrolası patronlar" edebiyatı..
Bu ülkede solu, bu aptal klişelerle öldürdüler zaten..

***
Antalya Piyano Festivali için ailecek gittiğimiz Antalya'da bu defa Cornelia Diamond'da kaldık..
Çok genç yaşta, aniden kaybettiğimiz gene sevgili dostum Recep Yazıcı'nın oteli Cornelia Diamond'da kaldık. Recep Bey de benim gibi, deniz ve güneşten pek hoşlanmazdı. Gündüz saatlerini otelin şirin lobisinde sohbetle geçirirdik.
Beşiktaş'ta yöneticilik yapmış bir spor adamı olduğundan, sohbet edecek konumuz da çoktu..
Recep Bey de bir golf kulübü yaptırıyordu, Belek'teki koruya.. Bu iş için de dünyanın en ünlü golf tasarımcısı Nick Faldo ile anlaşmıştı..
Çok hızla gelişen bir pankreas kanseri türü, sevgili dostumu bir haftada götürünce, bana nasıl keyifle ve gururla gelişmelerini anlattığı kulübe bir türlü ayağım gitmedi..
Orada Faldo'nun adıyla ne uluslararası turnuvalar yapılırken hem de..
Bu defa, otelin genel müdürü, benim "Belek Jandarma Baş Çavuşu" dediğim Zafer dostuma "Hadi" dedim.. "Şu kulübü gezelim artık.." Bu yıl 7 milyon dolar ödüllü bir turnuvaya hazırlanıyordu, Nick Faldo Parkuru..
Bir elektrikli golf arabası bagiye atladık.. Kulüp git git bitmez..
Nasıl bitsin 3x9 parkurlu.. Her dokuz çukur ayrı.. Kral Parkuru.. Kraliçe Parkuru.. Prens Parkuru.. İster 9 delikli oyna.. Üç ayrı parkur.
İster dokuzlardan ikisini seç, 18 delikli oyna..
Gene 3 ayrı parkur.. İstersen 27 delikli oyna..
Yani 7 gün kal.. Her gün ayrı türde bir maç yapabilirsin..
Mevcut koruya dünyanın dört bir yanından ne ağaçlar eklemişler.. Harika bir orman oluşturmuşlar orda.. Golf göletsiz olur mu?. Koskoca bir göl adeta.. Ve de çimler.. "Yahu bu çimler burda böyle oluyor da, bizim futbol sahalarındakiler niye dökülüyor" dedim.. "Çim kötü olursa durmadan değişir.. Her değişmede de, kimler neler kazanır hiç düşündün mü, Hıncal Bey" dedi, Faldo'nun Çim Ustası..
"İyi bir çim ustası ve iyi bir çim tohumu..
Televizyonlar veriyor, yabancı maçları.. Elin sahalarındaki çimler niye iki maçta bozulmuyor?."
Vay be!..
Kulübün spor yapılan 27 delikli parkuru olağanüstü..
Dünyanın en iyi parkurlarından biri ilan edilmiş bile.. Ama iş sadece 27 delik değil..
O cennet korunun içinde villalar var.. Zengin golfçü isterse gelip ailesi ile bu villalardan birine yerleşiyor.. Her biri kral villası gibi..
..Ve de kulüp binası.. Özel şefi ile, kahvaltıdan başlayarak yatana kadar yemekler.. Öğle üzeriydi geldiğimizde.. Bir tattırdılar, ille.. Yani nasıl bir lezzet..
Zafer'e "Gelecek gelişimde bana başka yerde zor yemek yedirirsin" dedim..
Dünya çapında golf kulübünün kulüp binası da dünya çapında olmalı..
Nasıl keyiflendim, nasıl mutlu oldum..
Düşünebiliyor musunuz, sadece Belek'te 13 ayrı golf kulübü var, bugün.. Pek çoğu dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından dizayn edilmiş, dünya golfçüleri anketlerinde ilk sıraları almış, Antalya'nın iklimi sayesinde gerçekten 12 ay kullanılır olmuş fevkalade parkurlar..
Ama..
Ama'sını gelecek hafta anlatacağım sizlere..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA