Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İlhan Ağabey!..

Türk Futbolu'nda "Başkan" diyebileceğim tek adam vardı, onu da kaybettik..
İlhan Cavcav!.
Ankara yıllarımdan bilirim.. Bir otobüs dolusu seyircisi olan bir kulüptü, Gençlerbirliği.. Vehbi Bey'in (Koç) kişisel desteği ile ayakta dururdu. Ankara Üniversiteli birkaç genç de taraftarıydı.
Hacettepe ve Ankaragücü taraftarları tribünler doldururdu o yıllarda.. Ankara Demirspor da, arkasındaki Devlet Kurumu ile ayakta dururdu.
Şimdi o popüler takımların esamisi okunmuyor. Fiilen tükendiler. Tabela kulübü olarak yaşayıp yaşamadıklarını dahi bilmiyorum..
Ama İlhan Ağabey, başına geçtiği Gençlerbirliği'ni Türkiye'nin en güçlü kulübü yaptı.
Aynen öyle.. Üç Büyükler'den de güçlü bugün Gençlerbirliği.. Hemen hepsinin dağlar kadar borcu varken, Gençlerbirliği, bankada parası olan tek kulüp..
İlhan Ağabey başardı bunu..
Kazandıkları ile önce harika bir tesis yapıp, işleyen bir altyapı kurdu. Oradan yetişenler ya A takımına en ucuz transfer oldular, ya da satılıp kulübe para getirdiler.. Başta Afrika, dünyanın her tarafını, izledi, gözledi. Üç Büyük denenler milyarları palavralara saçarken, İlhan Ağabey, üç otuz paraya mal ettiklerini Real Madridlere kadar sattı.
Büyük Kulüplerle iddialaşmaya kalkmadı. Üç Büyükler'den biri en iyi futbolcularına talip olunca, en iyi fiyatla sattı.. Çünkü "Aklında Büyük Kulüp forması olan adam"dan hayır gelmeyeceğini biliyordu. Boşa para harcamak yerine, kazanmayı tercih etti. O kadar basit!.
İlhan Cavcav, bir Futbol Anıtı olarak yaşamaya devam edecektir.
Sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin Futbol Anıtı!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA