Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ekav’da Reçetesiz!.

25 yaşını dolduran Ekav, sevgili İnci'nin (Aksoy) nasıl inançlı gayretleri ile yaşayan Kültür Merkezi, yeni yıla Reçetesiz adlı sergi ile başladı.
Nerden geliyor Reçetesiz?.
"Sanat, sosyal travmalar karşısında toplumu tedavi edici bir ilaç görevi üstlenir ve üstelik reçetesizdir."
Valla doğru.. Öyle tatsız bir dünyayı geride bırakmıştım, kafam nasıl dağınıktı, Ekav'ın kapısından girdiğimde.. Sonra teker teker baktığım eserler, beni aldı bir başka dünyaya götürdü. Hayal dünyasına tabii. Ama kafamı değiştirdi. Hem de reçete ile satılan xanax almış gibiydim, çıkarken..
Küratör Nezih Çavuşoğlu, kendisi dahil 8 sanatçının eserlerini sergilemiş. Genelde hoş çalışmalar.. Her sanatçı eserinin yanına bir de lafını yazmış..
İlginç..
"İşlerimde günlük hayatımızda çok nadir yakalayabildiğimiz, spontan ve kaçışan saf neşe ve mutluluk anlarını yansıtmaya çalışıyorum."
Buket Savcı
"Sanatçı dünyayı kurtarmak sevdasından kurtulduğu sürece özgürleşir. Gerisi öykünmekten başka bir şey değildir."
Cemal Gürsel Soyel
"Sanat, düşünce üretir. Bu nedenle, soru sorma ve yaşamımın içerisine yayılmış bu sorulara cevap arama yöntemidir benim için."
Seçil Erel
"Sanatın büyüsü, yaratıcısının ruhunda koruduğu çocuğun varlığından kaynaklanır."
Eyüp Ataş
"Eserlerime estetik kontrolü sağlamak amacı ile kattığım yırtıkların aslında bana ait yaraları temsil ettiğini anladığımda, sanatın beni tedavi ettiğini fark ettim.
Sanatta var olan itiraf ve samimiyettir bizleri birleştiren, farkındalık yaratan."
Nezih Çavuşoğlu
"Sanatta ilham dediğimiz geçmişten ve gelecekten kopma anıdır."
Yiğit Yazıcı
"Kadın, yüzyıllardır toplumun hareketlerinde, sanatta, felsefede; özgürlük, demokrasi ve adalet kavramlarının simgesi olmuştur. Kadın özgürlüğü, insanoğlunun özgürlüğüdür."
Aslı Özok
Bir tanesine takıldım yalnız..
"Bugüne kadar hep çirkinin resmini yaptım. Benim için çirkin, içinde insan olan her şeydir."
Yaptığı resim de fevkalade çirkin ve itici olan Ali Elmacı tüm insanlığa (Kendisi dahil) "Çirkinleştiren" damgası vururken, yaptığı işin adını unutmasın..
"Güzel Sanatlar!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA