Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu defa eline sağlık RTÜK!.

Yani bazıları muhalefet yapmayı bile bilmiyor..
RTÜK geçen hafta, "SON DAKİKA" adı altında sürüp giden kepazeliğe el koydu ve habercilik, televizyonculukla ilgisi olmayan, adeta terör reklamcılığı yapan o rezil yayınlara çeki düzen verdi.
Tüm vatandaşların "Geç bile kaldı" diyerek alkışladığı bu karara "Vay vatandaşın haber alma hakkı yasaklandı" diye kıyamet kopardılar bazı meslektaşlarımız, manşetlerinde ve köşelerinde..
Oysa RTÜK'ün kararının her satırı doğru ve yerindeydi. Haber kanalları haber kanalı olsa, bu yasağa gerek kalmazdı zaten..
Örnek vereyim..
"Terör olayı anı, olay sonrası olay yeri görüntüleri, vatandaşların yaşadığı korku ve panikler gösterilemez!."
Dünyada gösteren var mı beyler?. Bunca terör olayı yaşadık. BBC, CNN, France 24 başta hangi haber kanalında bu görüntülere rastladınız?. Uygar dünya yayınlıyor mu?. Onlar kendi izanları ile yapıyorlar. Biz "Yasak"tan anlıyoruz.
"Olay sıcaklığı geçtikten sonra gün boyu 'Son Dakika' yazıları kalmayacak.."
Hangi gün boyu.. 48 saat ayni haber "Son Dakika" diye kalıyor. Terörün ilk anlarında çekilmiş, bir ajansın çekip dağıttığı 40 saniyelik koşuşan insanlar, polisler, ambülanslar görüntülerini loop/ halka yapıp saatlerce ekranda döndürmüyorlar mıydı bunlar?. Ayni görüntü, zerre muhabirlik yapmadan zaten sadece resmi açıklamaları yayınlayıp, günü masrafsız kapama peşinde koşmuyorlar mıydı?.
Her terör olayında ayni adamları ekrandan ekrana taşıyıp, saatler boyu ayni lafları tekrar etmiyorlar mıydı, bedava diye..
RTÜK vatandaşı bıktıran, bezdiren, kızdıran, ekrana ayakkabı fırlatacak hale getiren bu rezil bedavacılığı yasakladı işte.. Bedava "Terör Reklamcılığı"nı da!
"Terör olayını olur olmaz 'Son Dakika' diye makul bir süre ve resmi kanalların verdiği bilgi ve görüntülerle ver. Halkı telaşa verme.. Terörden reyting çıkarmaya kalkma. Teröristlerin o eylemi yapma amaçlarına alet olma.. Onları yeni eylemlere teşvik ve tahrik eden bu türlü gün boyu eylem reklamlarından kaçın" dedi..
Doğru değil mi bu karar?. Tekrar soruyorum. Hangi uluslararası kanal, bizimkiler gibi sorumsuz, saygısız yayın yapıyor, RTÜK'ün yasaklamak zorunda kaldığı görüntü ve haberlerin dışında haber veriyor?.
Bizde "İzan" denen şeyden eser yoksa, RTÜK'ün günahı ne?.
Şimdi sıra geldi, bir başka ezeli derde.. Onu yarın yazacağım izninizle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA