Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kupa’nın “Marka” değeri!..

Dünkü Sabah'ın spor sayfasındaki kocaman krokiyi gördünüz mü?.
Ortada "Final" yazıyor. Solda dört takım var alt alta aralarında çeyrek ve yarı final oynayacaklar. Sağda da dört takım. Ayni şekilde onlardan biri de finale çıkacak.
Şimdi sola bakın..
"Kasımpaşa, Rize, Sivas ve Konyaspor'dan biri kesin finalde olacak. İçlerinde en iyisi Lig yedincisi Konya.. Rize ve Kasımpaşa ligde kalma savaşı veriyor. Sivas ikinci kümede zaten..
Sağa dönelim..
Kayseri, Fener, Başakşehir, Akhisar!.
Bunlardan da biri finalist!.
Yani "Aptal kere aptal" bir statü ile piç edilmiş kupada, hasbelkader çeyrek finale kalmış Fener ve Başakşehir'den birinin daha finale çıkma şansı yok..
Şimdi diyelim en popüler Fener- Konya finali gerçekleşti.
Kimin umurunda olur söyleyin bakalım?. Kim bu maçı televizyonda izlemek için program ayarlar?. Hangi şirket "Aman bu yayına reklam verelim, çünkü reytingi büyük olur" diye heyecanlanır?.
Size söyleyeyim..
Türkiye Kupası daha başlamadan bitti.. Seneye bakalım..
Ama bu "Aptalca" statü ile gene piç edeceksek, hiç bakmayalım..
Milleti önce eleme, sonra lig usulü oynat. Oynatırken de "A gurubu birincisi B gurubu ikincisi ile oynayacak" diye ilan et ki, isteyen, imkânı olan yerini son maçta ayarlama şansını yakalasın..
Yetmedi. Guruptan çıkan 32 takımı "Tek maçlı" eliminasyon usulü ile oynat. Maç sahasını kura ile belirle. Deplasmana giden takıma, tribünlerin yarısını bile verme. O tek maçı bir takım 30 bin, öteki 1.200 seyircisi ile oynasın.
Oysa bu 32 takım gurup puan cetveline göre değil, "Yarısı Birinci Torba, Yarısı İkinci Torba" diye güçlerine göre ayrılsa ve seyirci /hasılat eşitliği sağlansa, bir derece adalet olacak, bir derece marka değeri korunacak.
Hayır.. "Ben bu aptalca statüyü yaptım. Kupayı on paralık ettim" de devam et..
Çeyrek final kuraları çekilirken "Seri başları"nı ayır.. Ama yarı finali otomatiğe bağla.. Orda seri başı yok. Yeni kura yok.. Yani, aptal 1/32 finalde, en tepe dört takımdan ikisini zorunlu elerken, kalan ikiden birinin yolunu da finalden önce kes..
Sonra "Bu Süt Kupası" diyenlere "Marka değerini düşürüyor" diye kız!.
Ne markası bıraktın, Yıldırım Demirören, ne markası?.
Bari ders al.. Bari işi bilenleri topla yeni bir statü hazırla da biz "Bu yıl piç oldu. Seneye bakalım" diyebilelim!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA