Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Amerika’da inanılmaz rakamlar ve kurallar!.

"Eski bir spor muhabiri olarak Boşnak asıllı İsveçli İbrahimoviç'i transfer etmek için dünyanın en zengin kulübü Manchester United ile kapışan Amerikan Futbol Ligi MLS'(Major League Soccer) Los Angeles kulübü Galaxy arasındaki rekabeti belirtmek için bu notu yazıyorum" diyor Safter Yılmaz, yaşadığı Los Angeles'tan yolladığı emailde..
Bakın ne kadar ilginç..
Hele rakamlar ve kurallar!..

***
Los Angeles Galaxy bir yıldan beri İbrahimoviç'in peşinde ve gazetelere geçen yıllık 15 milyon dolarlık teklifi de doğru..
Ancak Manchester United forması altında şimdiye kadar 26 gol atan 35 yaşındaki İsveçliyi İngilizler bırakmak istemiyor..
233 milyon dolarlık bütçesi ile dünyanın en zengin kulübü olan Manchester'in golcü futbolcu ile anlaşması üç ay sonra bitiyor. Ancak kulübün bunu bir yıl uzatma opsiyonu var..
İbrahimoviç ise iki yıllık yeni bir anlaşma istiyor..
Manchester iki yılı kabul etmezse, Galaxy yılda 15 milyon dolardan iki yıllık kontrat imzalamaya hazır..
Amerikan Futbol Ligi MLS'de kulüplerin sadece 3.25 milyon dolarlık bütçeleri var..
Bu yüzden kadroda 40 bin dolara oynayan oyuncu çok.. Ancak kulüplerin 3 "Tercihli/ Designated" oyuncu transfer etme hakları var.. Bu oyunculara istedikleri kadar ücret ödemekte serbestler..
Galaxy iki büyük yıldız oyuncu Beckham ve Gerard'a 6'şar milyon doları böyle ödedi. Halen eski Galatasaraylı Dos Santos da bu yüksek ücreti alıyor..
22 kulüplük MLS'de en yüksek ücreti alan oyuncu halen Orlando'da yıllık 7 milyon dolara oynayan Brezilyalı Kaka..
Galaxy, şimdi Manchester United'in İbrahimoviç hakkında vereceği kararı bekliyor.
Boşnak oyuncunun Çin'den de 143 milyon dolarlık bir teklif aldığı söyleniyor ama, İbrahimoviç'in, iki çocuğunun eğitimi için California'yı tercih edebileceğini yakınlarına açıkladığı belirtiliyor.
Sevgili Hıncal, İbrahimoviç notumdaki Manchester United'in 233 milyon doları futbol takımının yıllık payroll (ücret) toplamı..
Galaxy'ninki ise yazdığım gibi sadece yıllık 3 milyon 250 bin dolar..
Aradaki büyük farka rağmen Galaxy dünyanın en pahalı futbolcusuna talip olmuş durumda.. Bir yanlış anlama olmasın diye bu ilaveyi yazıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA