Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cengiz’e açık mektup!..

"Cengiz" dediğim Cengiz Özyalçın.. Galatasaray Başkan vekili.. Ona ilk adı ile hitap edecek kadar yakınım.. Ünlü bir Galatasaraylı olarak hem de, "Fenerbahçe Cumhuriyeti" adının konduğu günlerde Kadıköy'ün Belediye Başkanlığı yapmış ve kendisini kabul ettirmişti. Çünkü içinde bulunduğu en zor koşullara ve müthiş baskılara rağmen başarılı olmuştu. (1989-94)
Sık sık Kadıköy'e giderdim, onunla buluşmak için.. Bu köşede o zamanlar çok okudunuz, mücadelesini ve başarılarını.. Sohbetlerimizi..
O Cengiz, şimdi Dursun Özbek'in kukla yönetim kurulunda üye.. Hem de Başkan Vekili üye.. Ve o Cengiz, rezaletleri gık çıkarmadan izliyor.
Galatasaray'ı bu hallere düşüren o kahrolası "Galatasaray Terbiyesi" diye kalkan ibra oyları gibi, "Kol kırılır yen içinde" diye sessiz veriyorsa savaşını bilmem.. Ama verdiğini sanmıyorum. Olsa haberim olurdu.
Buna rağmen bu açık mektubu ona yazıyorum. İki sebeple..
Birincisi yazdığım, eski dostluğumuz,
İkincisi.. Yönetim Kurulu içinde, futbolu ve Galatasaray'ı, ve de "Yöneticiliği" bilen, adı camiada saygı uyandıracak tek kişi olması..

***
Sevgili Cengiz,
Bu lağım çukuruna düşürülen takım öbür hafta sonu Ali Sami Yen Stadında Fenerbahçe ile oynayacak. Akhisar'ı bile, ancak rakip Hoca Okan Buruk'un inanılmaz hataları ve hakemin Fenerbahçe forması giymesi sayesinde yenen, son yılların en kötü Fener'i bile, İgor'un oyuncağı haline gelen takımı, 6-0'ı bile tarih yapacak bir hezimete uğratabilir.
Kulübün bu dehşeti yaşamaması için bir şeyler yapması lazım..
15 günde ne kongre olur, ne bu başkan değişir.. Başkan İgor'u da yollamaz. Çünkü Fener yenilgisinden sonra hâlâ başta kalabilmek için ona lazım olan kurban, İgor.. Bu yüzden tutacak. Ama gördük ve biliyoruz.. Bu futbol takımının oyuncularının İgor'a güvenleri de, saygıları da yok.. Reklamlarda Cem Yılmaz'ın oynadığı lambadan çıkan cin gelip İgor'a dokunsa ve harika on bir kurdurup, harika bir taktik uygulatsa bile, ondan nefret eden bu futbolcular İgor için topa vurmazlar..
Vururlarsa, kendilerini inkâr eder "Bu adamlar berbat, atacağız" diyen İgor'u haklı çıkarır "Bakın sıkışınca nasıl oynuyorlar.. Bunlar adam mı" dedirtirler..
Futbolculuk yaptın Galatasaray'da.. O psikolojiyi bilirsin.. Ne demek istediğimi anlıyorsun.
İgor kurbanlık koyun. Kalacak..
Futbolcular ona güvenmiyor ve saymıyor..
O zaman Fener maçı nasıl oynanacak?.
İşte sana yazma sebebim Cengiz!..
İgor'a dokunamazsın ama, Alp Yalman'ın arkadaşı olma dışında tek özelliği olmadığı halde, antrenörlüğe getirilen Ayhan Akman'ı altyapıya gönderip, yerine, tüm takıma ağabeylik yapacak çapta saygın ve "Galatasaraylı" bir isim bulabilirsin..
O "Ağabey" futbolculara mentörlük, yani Manevi Hocalık ve Doktorluk yapar.. Onlara, İgor değil, Galatasaray ve kendileri için oynamalarını sağlayacak güveni verirse, takım Ali Sami Yen'e, katledilen Galatasaray Ruhu ile yeniden çıkabilir..
"Çıkar" demiyorum. Çıkabilir..
Yani umut doğar Cengiz..
Umut!..
Anladın değil mi?.
15 günde mucize yaratabilecek ve yapılabilecek tek değişiklik, sana bakıyor Cengiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA