Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

12 Türk sanatçısı New York’ta!..

Arnavutköy'de Galeri Selvin var.. Sahibesi Selvin, Ankara'dan kız kardeşim Serpil'in arkadaşı. Öyle tanıştık. Sergilerine giderim. Sergisi olmasa da, yolum düşerse uğrar kahvesini içerim.. Sevgi Çağal adlı genç bir heykeltıraşın sergisini açmıştı.
Uğradım. Minik metal çalışmaları var Çağal'ın. Hoş.. Sonra kahve faslı geldi.
İyi ki de geldi.. Harika bir haber aldım Selvin'den..
3-7 Mayıs arasında, New York'ta bir önemli sanat olayı varmış.
50 ülkeden 150 katılımcı galeri ile yaklaşık 1200 sanatçının eserlerinin sergileneceği Art New York Fuarı..
Bu fuarda,12 Türk sanatçının çalışmalarını uluslararası sanat camiasından galerilere, koleksiyonerlere ve sanatseverlerin beğenisine sunuyor, Selvin.. Harika değil mi?.
Modern ve çağdaş sanat fuarlarının başlıca organizatörlerinden Art Miami düzenliyor Fuarı.. Ve bu kurum Selvin ve Türk sanatçılarını, gene Miami'de açılan çok küçük bir fuarda tanıyıp, davet etmiş, güzelliğe bakar mısınız?.
Selvin, plastik sanatların her alanında eser veren sanatçıları, gerek galerisinde gerekse yurtiçi ve yurtdışında katıldığı fuarlarda 32 yıldır profesyonel olarak temsil ediyor.
2016'nın haziran ayında Stuttgart Art Fair'de, kasımda da Art Miami'de yine Türk sanatçıların resim, heykel, özgün baskı, seramik gibi çalışmalarını uluslararası izleyiciyle buluşturdu.
Art New York fuarında Buket Aslantepe, Feridun Oral, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Mahmut Karatoprak, Naz Can, Nejdet Vergili, Neveser Özenbaş, Ozan Ünal, Uğural Gafuroğlu, Yücel Kale, Zerrin Tekindor ve Zeynep Torun gibi Türk Sanatının önemli isimlerinin eserleriyle yer alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA