Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Olmaz böyle şey!..

Yani gerçekten böyle şey olmaz.. 5 Mayıs Cuma gecesi İş Sanat'ta bir Arjantin dans fırtınası izledim ki, fizik kuralları alt üst oldu.. Yere vuran ayaklarının hızını gözlerim izleyemedi.. Dans figürleri insan değil, doğaüstüydü. Fizik kurallarını yerle bir ettiler, gözlerimin önünde.. Aklım durdu..
14 adam.. Müzik aleti yok.. Davul var sadece.. Ve de yere vuran ayakları.. Müziği bu ritmler yaratıyor..
Arjantin'in o bitmez tükenmez ova ve yaylalarında, oraya özel kesimlik bir tür at yetiştirir, yüz yıllardır Arjantin Kovboyları.. Onlara Gaucho denir.. El Gauchos!. İşte onlar Teksas kovboyları gibi at üstünde sürü beslerler.. Onları satış yerlerine gene sürüler halinde taşırlar. Bu arada birbirleriyle de düello ederler.. Onların yarattığı dans türüdür, Malambo..
Bu 14 adam, işte o 17. yüzyıl Gaucholarının dört nal at sürmeleri, düelloları ve günlük yaşamlarını dans dili ile anlattılar o gece bize.. Nefeslerimizi kestiler..
Bir şovun bisi yarım saat sürer mi?.
Bir yandan çılgın alkışlar gelirken, bir yandan "Yazık adamlara, öldüler" bağırışlarını duydum..
İş Sanat, İş Sanat olduğundan beri böyle gece yaşamadı.. Ben böyle şey görmedim!.
Alkış.. Alkış.. Alkış..
Hem Che Malambo ekibine ve Fransız Koreograflarına, hem de onları bulup getiren İş Sanat'a bin teşekkür!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA