Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Spor Bakanı Kılıç’a Açık Mektup!.

Sayın Akif Çağatay Kılıç,
Türkiye Cumhuriyeti
Gençlik ve Spor Bakanı
Ankara.

Sayın Bakan,
Hemen bugünden tezi yok, daha fazla vakit kaybetmeden, tefessüh etmenin, yani kokuşmanın son aşamasına gelmiş Türk Futboluna el koymanız gerekiyor. Futbol yasal olarak özerk. Ancak Gençlik ve Spor Bakanı olmanız, size gene yasal olarak "İdari Vesayet" görevi veriyor. İdari vesayet "Denetim ve gözetim hakkıdır. Bu hak sayesinde, gerektiğinde tüm kurulları feshedip, "Genel Kurul" çağrısı yapabilirsiniz.
Tüm bir sezon boyu, Yıldırım Demirören Federasyonu'nun, başkanından tüm kurullarına nasıl kokuştuğuna şahit olduk.
Federasyon, Merkez Hakem Komitesi, Disiplin Kurulları'nın tümü birbirinden kötü yönetildiler. Güvenilir ve saygın olmaktan çıktılar. Hemen hepsi yoğun eleştiriler aldı. Almaya da devam ediyordu ki, son bir hafta içinde yaşanan Utanç Geceleri, artık kaybedecek vakit kalmadığını ortaya koydu.
Ülke futbolu A'dan Z'ye Dingonun ahırına döndü, Sayın Bakan.., Utanç gecelerinin ilki, Türkiye Kupası final maçı gecesi, Eskişehir'de hem de sizin gözlerinizin önünde yaşandı.
Hem de Ohal ile sınırsınız yetkilere ulaşmış, ayni zamanda İl Spor ve İl Güvenlik Başkanı Eskişehir Valisi'nin acz içinde bakmaktan öteye gitmeyen davranışları içinde seyircinin tribünleri ne hale getirdiğini gördük..
Bu olaydan zerre ders alınmamış olacak ki, büyük olaylara gebe olduğunu çocukların bile bildiği Play Off finalinde, gaflet ve şaşkınlık içindeki Antalya Valisi'nin gözleri önünde bu defa, hem de bu kritik turizm bölgesinde, polisin nasıl "Yok"durumuna düşürüldüğünü gördük.
Tribünler felaket üstüydü. Hakem tam bir eyyamcıydı ve sahaya maçı değil durumu idare etmeye çıkmıştı.
Futbolcuların içinde iyi niyetli tek kişi kalmamıştı.
"Bu maçta kokuşmanın tüm unsurları var" derken, ne kadar yanıldığımızı, Makedonya maçından sonra takımı İtalya'ya taşıyan "Türk Milli Takımı Özel Uçağı"nda gördük.
Beterin beteri, rezaletin son perdesi o uçakta yaşandı.
Asıl o uçak işte ifadenin tam anlamıyla "Dingonun ahırı" oldu...
.. en acısı!.. Koca uçakta "Devlet" yoktu. Çünkü o Dingonun ahırında "Sorumlu" tek kişi yoktu.
Milli Takım Kaptanı, tam bir yıl önce olmuş bir olayı bahane ederek, gazetecinin yanına gitti. "Seni bu uçağa alan kim, O... Ç.. Bu ülke böyle bir ülke. Seni bu uçağa alırlar.
Alırlar tabii.. Patronun Demirören. Sen Federasyon Başkanının gazetesindesin ya. Federasyon Başkanı değil mi, senin patronun. Seni uçağa alanın a.. k.." diye küfürler ve tehditler ederek, gazetecinin boğazına sarıldı.
O sırada, uçaktaki kafilenin başkanı olarak federasyonu temsil eden kişi, hem Türkiye Futbol Direktörü, hem de Arda'nın kaptanı olduğu milli takımın hocası Fatih Terim'di.
Otoritesi ile ünlü, bu yüzden "İmparator" lakaplı Fatih Terim, uçakta yaşanan ve ancak diğer futbolcu ve gazetecilerin müdahalesi ile yatıştırılabilen arbedeyle zerre ilgilenmedi.
Onca gazeteciye tek kelime açıklama yapmadı.
Milli takım kaptanının bir gazeteciye, sebep ne olursa olsun küfürlerle saldırması, devlet adına kafileye başkanlık eden kişinin umurunda bile olmadı. Düşünebiliyor musunuz?:
O gece o uçakta, Türk Spor Tarihinin en rezil, en utanç verici, en ayıp skandalı yaşandı.. Ve de en affedilmezi!. En geçiştirilmezi..
..Ve bu skandal, Yıldırım Demirören Federasyonunun futbolumuzu nasıl kokuşturduğunun ve perişan ettiğinin son noktası oldu.
Arda'yı derhal kafileden çıkarıp geri göndermek, Fatih Terim'i tüm görevlerinden almak, sorunu çözmez.. Bu kokuşmuşluğa bir günde değil, yıllardır adım adım geldik.
Sorunun çözümü kangren olmuş kolu kesip atmaktır, Sayın Bakanım..
Bu federasyonu derhal ama derhal görevden almalısınız!.
Kaybedilecek her saniye sadece futbol dünyamızı saran leş kokularının daha da artmasına, yaranın ölümcül kansere dönüşmesine sebep olmakla kalmayacak, bizi dünyada alay konusu yaparak "Ulusal itibarımız"a da darbe vuracaktır.
Derhal Sayın Bakan!..
Lütfen derhal!. Hemen, bugün!.
Saygılarımla!.
Hıncal Uluç
78 yaşında Türk Vatandaşı
61 yıllık gazeteci.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA