Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müjde!. Müjde.. İlk defa kontrol gördüm..

Yazdım okuyorsunuz..
İzmir'e gittim geldim, arabamla.. Yüzlerce kilometre. Tek trafik kontrolü görmedim.. Ankara'ya gittim, geldim.. Kontrol sıfır..
Safranbolu.. Gidiş, geliş.. Gene tek trafik arabası, ekibi, polisi yok ne oto yollarda, ne aralarda..
Ortada polis yok ama, her gün gazeteleri dolduran kaza haberleri var..
En büyük sorunumuz "Terör" ya.. Trafik Terörü, Güneydoğu Teröründen daha çok can alıyor.. Nerdeyse kimsenin umurunda değil..
Yaz geldi, kazalar daha da arttı..
Nedenini zamanında Trafik Şube Müdürlüğü yapmış, emekli bir dostum anlattı..
"Yaz gelince arabalarda iki şey olur.. Lastiklerin yük taşıma gücü azalır. Frenler de daha zor tutarlar.. Yani özellikle yaz aylarında araçların çekeceği yük, aslında uçaklar gibi kontrol edilmeli.. Oysa hele minibüs ve midibüslere bir bak kaza haberlerine.. En az 8- 10 kişi fazla bindirilmiş hepsine."
Peki, bu otobüs, midi ve minibüsler, bir yerden bir yere giderken, kaç il, kaç ilçeden geçiyor, kaç yüz kilometre yapıyorlar. Bir trafik kontrolüne nasıl rastlamıyorlar?. Niye çevrilip fazla yolcu indirilmiyor ve ceza yazılmıyor?.
Emekli Müdürün bildiğinin bugün faal görevde olanlar farkında değiller mi?.
Efendim TEDES!..
Yani Trafik Elektronik Denetleme Sistemi!.
TEDES'iniz batsın..
TEDES, midibüs, ya da minibüste kaç kişi olduğunu sayar mı, sayabilir mi?. Oysa yazları en büyük kaza sebebi.. Ayrıca, bizim millet de, her millet gibi polisi görmek, polisin her yerde karşısına çıkabileceğine inanmak ister.. Elalem niye devriye gezdirir, büyük caddelerde, üniformalı polislere?.
Siz hiç en netameli İstiklal Caddesi'nde devamlı dolaşan devriye gördünüz mü?.
Efendim, simitçi, kestaneci sivil polismiş. Öylesi olay çıktıktan sonra işe yarar. Üniformalı resmi polis ise olayı önler.. Terör olayından değil, adi polisiyeden söz ediyorum. Ortaköy Meydanı da öyle.. Bebek, Nişantaşı da.. Bizde polis saklanır, nedense.. Sadece tomalar, gaz bombaları ve kalkanlarla görünür üniformalılar, emir alınca..
Kaç defa yazdım, örnek verdim..
Nevada'nın o ünlü Navajo çölünde açık arabayla gidiyoruz. En son insan göreli iki saat olmuş.. Sigaramı çöle fırlatmaya kalktım. Holly ile kayınvalde ayni anda üzerime atıldı.
"Aman" diye..
Cezası 800 dolarmış.
O zaman Türk vatandaşı yurt dışına çıkarken en fazla 200 dolar götürebiliyor. Anlayın..
"Yahu çölde polis ne arar" dedim..
Kayınvalde dört metre boyunda adam şeklindeki kaktüsü işaret etti.. "Onun arkasından her an bir motosikletli çıkabilir.."
Amerikalı polisin her an her yerde olduğuna inanmış..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA