Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Galatasaray refleksi felç mi oldu?.

Dün akşam uzun süredir izlemez olduğum Ahmet Hakanlı Kanal D Ana Haberleri ne hale gelmiş, merak ettim. Pek bi hale gelmemiş.. Ahmet gene "Yavaşlatılmış" haberler sunuyor. Bir haberi anlatıyor. Sonra "İzleyelim" diyor.. Ayni haberi görüntü üzerine bir de iç spiker anlatıyor.
O da "İzleyelim" diyor.
Kanal D Muhabiri olay yerine gitmiş.. Oradaki yetkili ile konuşuyor. Konuşma önce Ahmet'in, sonra iç spikerin söylediklerinin tekrarı. Ama devamlı verilmiyor. Durmadan kesilip araya bir gün evvelki görüntüler bininci defa giriyor, sonra tekrar konuşmaya dönülüyor.
Haber çorbaya dönüyor ve aslında yarım dakika sürecekken kesip yamalarla montajlamalar ve en az üç kişi tarafından tekrar edilmesi yüzünden 5 dakikaya uzuyor.
Neyse konum o değil..
"Birazdan" diye bir alt yazı geçti. İstanbul Belediye Meclisi'nde birisi Suada'ya cami yapılmasını istemiş. Noktayı Kadir Topbaş koymuş..
"Ne camisi, ne noktası" diye bekledim mecburen..
Ahmet Hakan durmadan "Suada" diyor.
Çünkü Ada'nın adı artık o oldu. Galatasaray Refleksi'ne sahip Avukat Sedat Doğan ve hizmetinde olduğu Galatasaray Yönetimi de çırpınıyor zaten, "Suada olsun" diye.. Ahmet niye başka şey desin ki?..
Efendim bir Meclis Üyesi çıkmış "Suada'ya cami yapalım" demiş. Tartışmalar uzayınca, Belediye Başkanı Kadir Topbaş son noktayı koymuş.. Nasıl koymuş.. Ahmet Hakan açıklıyor.
"Kadir Topbaş, 'Suada'ya cami yapma gibi bir projemiz yoktur' diyerek tartışmalara nokta koydu."
Ahmet Hakan, Suada konusunda zerre bilgiye sahip değil.. Olsa "Kadir Topbaş nokta koydu" demez, sorardı.
"Ey Kadir Topbaş sen kimin malından, ne projesinden söz ediyorsun?. Ada Galatasaray'ın tapulu malı..
Kimin malına kim ne yapıyor" değil mi?.
Değil..
Çünkü Galatasaray Kulübü, Adası'na sahip değil..
Ada orta malı olmuş..
Galatasaray refleksli Sedat Doğan, Başkan Dursun Özbek ve yönetimin hukukçu üyesi Eşref'in, Ada ile tek ilişkileri, işgalci Mehmet Koçarslan'ın orda milyonlar kazanmaya devam etmesini sağlamak. Bu yüzden yıkımı geciktirmek için çırpındılar.
Bu yüzden Kongre kararına rağmen, Ada'yı geri almamak için ellerinden geleni yaptılar. Bu yüzden mecburen açtıkları Tahliye Davasını takip etmeyip kararın kasıma kalmasına sebep oldular Bu yüzden işgalcinin yazı da orda geçirmesini sağladılar.
Sedat Efendi, Bana "Artık bunadı" dediğin açıklamanda yıkım sabahı Kuruçeşme sahillerine koşmanı "Galatasaraylılık Refleksi" diye açıkladın hiç sıkılmadın.
Ben de sordum.. "Bu refleksle Ada için ne yaptın bugüne dek?." Tık cevap yok..
Şimdi bir daha soruyorum.
İstanbul Belediye Meclisi'nde "Adaya cami yapalım" tartışması açılırken ve Başkan Kadir Topbaş "Böyle bir projemiz yok" derken, ne oldu refleksine?. felce mi uğradı?
Niye o Galatasaraylı (!) Refleksinle hemen fırlayıp "Kimin adasını kime veriyorsunuz efendiler" demedin?. Ne biçim Galatasaraylı, ne biçim hukukçusun sen?.
Bak Sedat,
Baban en saygı duyduğum Galatasaraylıların başında gelir. İnsan olarak da çok severim. Senin, o "Adam"ın oğlu olduğuna inanamıyorum.
Haberler bitti, hemen internette Galatasaray resmi sitesine girdim. Tek satır açıklama yok..
Tek satır..
Arama hanesine "Suada" yazıp tıkladım..
Bir tek haber çıktı..
2010 yılına ait o da..
"Galatasaray Adası" yazdım bu defa.
28 Mayıs'taki yıkım günü yapılan ve hiçbir şey açıklamayan açıklama.. Hepsi o..
Ada'nın yasal durumu ve gelişmeleri hakkında bilgi vermekten ısrarla ve inatla kaçınan Dursun ve Eşref Efendiler, Galatasaray Adası üzerine nerdeyse pazarlık yapan İstanbul Belediye Meclisi'ne "Hop dedik, Beyler" demekten bile aciz kalmışlar, iyi mi?.
Galatasaray'ın uyuşuk kongre üyeleri, susturulmuş ve nerdeyse tüm muhalifleri kalıba uydurulmuş Divancıları, seyredin bu durumları iyi mi?.
"İçimize çevirip nemli gözlerimizi Geçtik yabancı gibi yakınında Rodos'un! " demişti, Kemalettin Kamu..
Siz de yakında şiir yazarsınız, Suada'nın yakınından yabancı gibi geçerken..
(Hadi Hayri Kozak, gene bana sövsene Divan'da, "Bu adam Galatasaray düşmanı" diye başlayarak.. Utanmadan o kürsüye çıkabilirsen, eğer?.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA