Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Burhan Bey!..

Burhan Bey, dediğim Burhanettin Kaya.. Onunla ve şimdi her ferdini yakından tanıdığım ailesiyle yıllar yıllar önce, Antalya'da bir tatilde tanışmıştık. Biz de ailecek, ordaydık. Burhan Bey, tatil köyünün sahibiymiş meğer.. Turizmciliği falan yok.. Erzurumlu bir işadamı.. Sonra bu işe girmiş.. Antalya sahillerinden başlayarak.
Dünya tatlısı bir adam.. Sohbetine doyulmaz.. O da benim gibi denizi ve güneşi pek sevmediğinden gün boyu klimalı lobide baş başayız. Bana projelerini anlattı..
"Bunca şey yaptık, artık keyfine bakalım" diyenlerden değil. İki oğlunu en iyi eğitimleri yurt dışında aldırarak yetiştirmiş ama, kendini emekli etmeyi düşünmüyor bile..
"Daha ne yapabiliriz!."
Yaptı da.. Kış turizmine de açıldı.. İzmir'in gururu müthiş bir Kongre Oteli Kaya Termal'i yaptı, ki gittiğimde hep orda kalırım yıllardır.
"Deniz, güneş, kumla bu iş bitmiyor.. Her şey dahil ucuzcuları yanında paralı turisti de çekmeliyiz" dedi ve "Golf Turizmi"nin kapısını açtı.. Dünyaca ünlü parkurcuları ve çimcileri getirdi.
O tatil boyu bazen lobide göremez, denizde sanırdım. Meğer çizmeyi çekip çimleri kontrole gidermiş o bitmez tükenmez golf alanında..
Harika bir tesis yaptı. Yapmakla kalmadı, uluslararası turnuvalar organize etmeye başladı..
Yedi sülalesini geçindirecek kazancı varken, bunca zahmet, bunca risk!.
Hep Antalya, hep Türkiye için..
Sonra gene akıl almaz bir yatırım yaptı. Bence geri dönüşü çok zor. Kaya Palazzo.. Nasıl lüks bir tatil oteli..
Şimdi önümde bir bülten var..
24 Haziran-1 Temmuz arasında, Kaya Palazzo'da Uluslararası Tenis Turnuvası düzenleniyormuş..
Toprak, ya da sentetik değil, en bulunmaz "Çim" pistte.. Dünyanın 7'nci, Türkiye'nin ilk çim turnuvası.
Antalya Open!
Turnuvanın sahibi Dünya Profesyonel Tenisçiler Birliği.. ATP!. Başta dört Grand Slam Turnuvası, Avustralya Açık, Roland Garros, Wimbledon ve Amerika Açık olmak üzere 70 puanlı turnuva yapıyor, ATP!.
Hemen aradım, Burhan Bey'in sağ kolu gibi, Sami kardeşimi. Bilgi aldım.
Kaya Palazzo'da tam 29 tenis kortu varmış. 10 toprak, 8 sentetik, 4 kapalı ve 7 çim kort..
ATP ile yapılan anlaşmaya göre 2018 ve 2019'da var, Antalya Open. Devamı gelişmelere göre..
500 bin dolar toplam ödüllü turnuva, sadece erkeklerde..
Wimbledon öncesi, son Çim Turnuvalardan biri..
Seri başı Fransa açıkta Novak Djokoviç'i 3-0 yenerek eleyen Dominic Thiem.. Üçüncü setin skoru 6-0!.. Yani Coko'ya halka taktı resmen. O maçı izledim.. Avusturyalı müthiş.
Sami "Nadal'la da anlaşma yapmıştık, son anda özür diledi" dedi..
"Şu anda toprak kort Roland Garros'ta onuncu şampiyonluğun kutlamasını yapıyor hâlâ.. Çim kortta Thiem'in önüne çıkmak istememiştir. Ne olur ne olmaz" dedim..

***
Şimdi niçin teşekkür ettiğimi anlattım herhalde Burhan Bey'e!.
Kendine değil, ülkesine yaptığının son işareti de bu..
Dünya çapında golf turnuvalarından sonra, dünya çapında tenis turnuvaları.. Bu ülkenin, Antalya'nın adını duyurmak için..
Spora yaptığı bunca hizmet için..
Yaşa Burhan Bey!.
Dostun olmak, benim gururum!.
Sohbetini de özledim..
***
Turnuvaya destek olanlara da teşekkür.. Spor Bakanlığı'na.. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Dışişleri Bakanlığı'na.. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na.. Türkiye Tenis Federasyonu'na.. Gökhan Dönmez Tenis Akademisi'ne..
Tabii Kaya Palazzo Belek'e..
Bu isimlerin arasında THY'yi göremedim. Geçen hafta Stuttgart'taki turnuvayı izlerken, kort kenarlarında yazıyordu THY.. Onlara sponsor..
Antalya'ya sponsor olmak, üstelik ticari THY için.. İçerden dışardan Antalya'ya taşıdıklarından milyonlar kazanmıyor musun?. Bu tür organizasyon bilet satışlarını katlamaz mı?.
Dilerim bir bildikleri vardır!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA