Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Wal Tur’un sonu mu?.

Denizle kumla pek ilgim yok.. Ama Kemer'deki Club Med'in kapanacağını okuyunca, sevgili Güneri'nin köşesinde (Civaoğlu/ Milliyet) üzüldüm. Orasıyla ilgili anılarım var çünkü..
Kuşadası ve Foça'da iki Club Med vardı 70'li yıllarda.. Türk müşteri kabul etmezdi ikisi de.. Ben de çok merak ederdim.
Bir yaz, İzmir'den Bergama'ya gidiyoruz, Holly arkeolog ya..
Sahilden, sahilden sürüyor Holly arabayı, manzaralı olsun diye.. Foça'da Club Med'in önünden geçerken "Hadi şurayı bir gezelim, merak ediyordun" dedi.
Kapı fena güvenlik altında.. Holly kimliğini çıkardı. "Ankara Amerikan Lisesi Müdür Sekreteri" olduğu yazıyor orda.. "Okuldan hoca arkadaşlar 'Bir gör.
Beğenirsen, rezervasyon yaptırırız' dediler" dedi.. O zaman izin verdiler.. Dolaşmaya başladık. Hayatımın ilk Çıplaklar Plajı'nı orda gördüm..
Sonra Kemer'deki İtalyan Tatil Köyü Wal Tur'u duyduk. Orada bir haftalık yer ayırttık. Hayatımın en güzel tatiliydi. Gazete sokmak, radyo dinlemek yasaktı. Dünya ile tüm ilişkiniz kesiliyor, kafanız tamamen dinleniyordu.
Yemekler müthiş, toplu eğlenceler harikaydı.. Türk Hamamına kadar bin bir çeşit mekân vardı. Geceleri yapılan ve konukları da içeren eğlenceler başka âlemdi. O saati iple çekerdik.. Gece hep birlikte söylediğimiz "Kemer.. Kemer.. Wal Tur, Wal Tur" marşı ile biterdi.. Hâlâ dilimdedir, tam 50 sene sonra..
O Wal Tur'u işte Fransızlar aldı, İtalyanlar'dan.. Club Med yaptılar..
Şimdi de kira süresi bitmiş.. Gidiyorlarmış.. 1976'dan sonra bir daha gitmedim ama, orda olduğunu biliyordum..
Şimdi???

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA