Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başakşehir’i gördün mü Igor!.

Bu yazıya girmeden önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum.. Gençliğini futbolla yaşamış bir vatan evladı olduğunu bilerek..
"Sayın Cumhurbaşkanım,
Benim Aziz ülkeme 'Burası Çavuşescu'nun Romanyası'na döndü' diye hakaret eden Lucescu diye bir adam var. Kırk yıllık kulübü bile emekli etti onu, Ukrayna'da. O durumda.. Ama bizim medyada adamın paralı ajanları var sanki.. Bu 'Utanmaz' adamı, her ama her sene en az iki üç defa gündeme getirir ve 'Geliyor' derler.. Fener'e, Beşiktaş'a, Galatasaray'a.. Yetmedi bu defa da aşağıladığı ülkenin Milli Takımına layık görüldü, kulis ve baskı haberleri yapılıyor..
Ne olur gürleyin.. Ne olur 'O adama bu ülkede çalışma izni verilmez' deyin de içimiz rahatlasın.. Bu kahrolası Lucescu ajanlığı bitsin!."

***
Dursun Efendi, koltuğu kurtarma uğruna tepene Lucescu'yu getirme, bu yolla seni istifaya zorlama, yarın da "Ne yapalım kendi gitti" diye tükürdüğünü başka türlü yalama uğruna cambazlıklar yapa dursun, sen Başakşehir'i gördün mü çarşamba akşamı, Igor Efendi?..
Sen, İsveç'in tarihinde ilk kez Avrupa maçı oynayan köy takımına orda 2-0 kaybedip, burda dönemezken, Abdullah Avcı'nın Başakşehir'i hem de orda ayni 2-0'dan döndü.. Nasıl döndü gördün mü?. Rakip Brugge, en az on İsveç köylüleri ederken hem de Başakşehir'de takım desen var.. Takım oyunu desen var.. Ruh desen var.. Sonuna dek savaşma, maçı bırakmama var..
Sende bunların hangisi var?.
Geldiğinden beri küçülttüğün, yok ettiğin Galatasaray'da bunların hangisi var?.
***
Maçı izliyorum.. Brugge 2-0 galip.. Ama içimden bir ses "Bu maçı Başakşehir alır" diyor..
Bu duyguya yıllar yıllar önce, Manchester'de kapılmıştım. Galatasaray çok iyi oynuyordu ama Manchester 2-0 galipti.. Yanımda oturan Coşkun Ağabey'e (Özarı.. Işıklar içinde yatsın.) "Ağbi biz bu maçı alacağız" dedim.. "Aynen öyle düşünüyorum ben de" dedi.. Öyle oynuyordu Galatasaray çünkü.. Nitekim 3-2 öne geçti sonra talihsiz bir gol yedi. O maç 3-3 bitti ama turu İstanbul'da geçtik..
Başakşehir de 2-0'dan döndü 3-2 yaptı, dördüncü golü atacakken, hem de milli takım kalecisi Volkan Babacan'ın felaket baraj ve yer tutma hatasından ikinci frikik golünü yedi ve maçı, kadere bakın, Galatasaray gibi 3-3 bitirdi.
Başakşehir mucize olmazsa turu İstanbul'da geçer.. Size bir şey diyeyim mi?. Bu yıl Şampiyon da olur..
İzlediğim tüm lig öncesi maçlara bakıyorum. Bu Başakşehir üç büyüklerin üçüne de fark atıyor.. Kadrosu, hocası, takımı, oyunu, yönetimi, her şeyi ile fark atıyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA