Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rahat uyu Sıtkı Ustam!. Aizanoi’yi anladık!.

Şu "Muhteşem görüntü"ye bakar mısınız?. Burası Aizanoi Çavdarhisar.. Arkadaki masalsı ışıklamayla sunulan da dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı.. 7 bin yıllık Kütahya'dayız, dünya diplomatlarıyla..
Eski Kültür Bakanı Nabi Avcı'nın gayretleri ile, Ankara'da Kordiplomatik için düzenlenen Çavdarhisar Aizanoi gezisi ve Antik Kentindeki Zeus Tapınağı önünde düzenlenen Senfonik Türküler Konseri'ni anlatırken "Keşke Sıtkı Ustam da orda olsa ve bu manzarayı görseydi" demiştim. Sıtkı Ustam ömrünü adamıştı çünkü burayı dünyaya tanıtmaya.. Ama önce kendi devletine anlatması gerekiyordu.
O gece konser öncesi konuşanlar ne güzel şeyler söylediler..
Sıtkı Ustam mutlak yukardan dinledin onları da, konser gibi.. Nihayet mutlusun değil mi?.
Şimdi rahat uyu Ustam.. Rahat uyu.. Devletin bu müthiş Kültür Hazinesi'ni biliyor artık.
İşte o konuşmalardan alıntılarım..

***
Aizanoi Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Elif Özer..
"Aizanoi'nin, taşların, tarihin sesini duymanız gerek. Geldiğimiz günden bu yana iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Bugünkü konserimiz de bunun en büyük örneğidir. Aizanoi tanınıp, sahip çıkılması gereken bir yer."
***
Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu..
"Kütahya sanatı, tarihi, kültürü ve kendine özgü doğasıyla dünyanın en güzel kentlerinden birisidir. Bugün buraya bir medeniyetin, dünya tarihinden günümüze uzanan izlerini solumaya geldik. Aizanoi Antik Kenti sadece Çavdarhisar'a ve Kütahya'ya ait olan bir kalıntı değildir. Bu kalıntı insanlığa ve bütün dünyaya ait olan bir kültür mirasıdır. Sayın diplomatlar insanlık ve tarih mirasımızı bütün dünyayla paylaşmamıza yardımcı olun. Gittiğiniz ülkelerinizde yaşayan insanlara bu mirastan bahsedin ve burayı ziyaret etmelerini sağlayın. Konserin gerçekleşmesinde çok önemli katkıları nedeniyle Sayın Bakanımız Nabi Avcı'ya şükran ve teşekkür duygularımızı iletiyorum."
***
Vali Ahmet Hamdi Nayir..
"Bu eserler yalnızca Kütahya'nın ve Çavdarhisar'ın değil, bir insanlık mirası olarak hepimizin, hepinizindir. Gezilip, bilinip, paylaşılması lazım. Bu yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilimize göstermiş olduğu ilgi her türlü takdirin üzerindedir."
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman..
"Eşsiz bir manzara eşliğinde konserimizi dinleyeceğiz. Kütahya'mız bütün Anadolu'nun en güzel eserlerini burada barındırıyor. Dünyanın ilk ticaret borsası da buradadır. Dünyanın ilk toplu iş sözleşmesi Kütahya'da imzalanmıştır. Kütahya'ya gelen herkesin, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Frig Vadisi'ni görmesini tavsiye ederiz. Ve yine dünyadaki, ayakta kalabilmiş en sağlam Zeus Tapınağı Aizanoi Antik Kenti'ndedir.. Kütahya ayrıca Osmanlı İmparatorluğu'nun da kuruluş şehridir. Turizm siyasetin üstünde bir konudur, Sayın Diplomatlar. Türkiye güvenli bir ülkedir. Berlin, Paris ne kadar güvenliyse İstanbul, Kütahya da o kadar güvenlidir. Ülkemize gelen her turist bizim için tanrı misafiridir. Her gelen turisti bir barış elçisi olarak görüyoruz."
***
"Aizanoi sadece bizim değil, dünyanın ortak malıdır" ne güzel bir deyiş.. Milletvekili ve Vali bunları söylerken, önümde oturan diplomatlar nasıl hararetle alkışladılar, görmeliydiniz.
O her biri ayrı konuşan taşlar da bu gerçeği haykırmıyor mu?.
Bu çok anlamlı, bu tarihi geziyi düzenleyen eski Kültür Bakanımız Nabi Avcı'ya ve o gelemeyince ev sahipliği yapan Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a teşekkürlerimle..
Kendi adıma.. Ülkem adına.. Kütahya, Çavdarhisar adına ve hayatını buna vakfeden Sıtkı Ustam adına binlerce, ama binlerce teşekkür..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA