Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu defa onlar tartışıyor!..

Gece Yarısı Ekspresi yıllar önce ülkemi karıştırmıştı. Şimdi filmi yapan Hollywood tartışıyor..
O filmin nasıl yalan ve yanlışlarla dolu olduğunu anlatan bir Amerikan belgeseli olay yarattı, biliyorsunuz.. Safter Yılmaz Hollywood'dan naklediyor, siz bu köşede okuyorsunuz.
İşte son "Safter" haberi..

***
Gece Yarısı Ekspresi düellosu devam ediyor..1978'deki filmle ilgili çekilen ve vizyona giren belgeselin gerçekleri ortaya çıkarmasından sonra, Gece Yarısı Ekspresi'nin senaryosunu yazarak Oscar kazanan Oliver Stone, Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan açık mektubunda "Billy Hayes'in Türkiye'ye üç defa giden bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunu bilmiyordum. Kitabında bu yoktu. Ayrıca kendisine de sordum. Söylemedi.. Gerçeği bilseydim senaryoyu başka türlü yazardım" açıklamasına Billy Hayes ayni gazetede cevap verdi.
"Evet kitabımda daha önce Türkiye'ye gittiğimi yazmadım. Zira avukatım bunun suç olacağını ve hapse girebileceğimi söyledi" dedi.
Oliver Stone'un senaryosunu ve Alan Parker'ın yönetmenliğini beğendiğini belirten Billy Hayes, "Ancak filmdeki bir sahneye itiraz ediyorum. Mahkemedeki duruşma sahnesinde Türkiye ve Türklere ağır hakaretler edilmesini kabul edemiyorum. Kitabımda böyle bir şey yoktu. Ben kitabımda 'Olanlardan dolayı herkesi affettim' diye yazmıştım. Filmdeki ırkçı hakaretler Oliver Stone'un eseridir" dedi.
Şimdi bakalım ne olacak?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA