Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dünya Türkleri bu gece ekran başına..

Bugün, Türkiye saati ile saat 23.33'te, ekran başında olun.. İster TRTSpor, ister Eurosport1..
Çünkü o saat ve dakikada Londra'da ay yıldız formalı bir atlet Dünya Şampiyonluğuna koşacak..
400 Engelli'de Yasmani Capello, tam 23.33'te Altın Madalya için starttan fırlayacak.
Bana sorarsanız, dünyanın en zor yarışı.. Çünkü hem sprint, hem güç ve dayanıklılık, hem de teknik gerektiren bir koşu 400 engelli.. Her türlü sürprize bu kadar açık, bu kadar yetenek, bu kadar teknik ve bu kadar hazırlık gerektiren bir yarış daha yok!..
Bu gece Yasmani favoriler arasında gösteriliyor ama depara oturacak her atletin madalya şansı var.. Çünkü yarış dedim ya, 400 Engelli..
Ekran başında nefesiniz kesilebilir, kalbiniz durabilir.. Öylesi bir yarış olacak.
Küba asıllı Yasmani, Fenerbahçe tarafından keşfedilmiş sonra Enka'ya geçmişti. Ülkemize geldikten sonra 2013'te Türk vatandaşı olmuş, temmuz 2015'te de, 49.39 ile 400 Engelli Türkiye rekoru kırmıştı.. 2016 Avrupa Şampiyonasında 47.92 ile gene rekor kırarak altın madalya kazandı. 2016 Rio Oyunlarında bronz aldı.
Yasmani, Londra'ya giderken "Altın madalya alırsam, podyumda Türk Milli Marşını söyleyeceğim. Bu marşı söylerken çok duygulanıyorum. Tüylerim diken diken oluyor. Türkiye'de yaşadığım için çok mutluyum" dedi..
Bir bakıma, 9 Ağustos Çarşambayı, "Dünya Şampiyonasında Türk Gecesi" diye de ilan edebiliriz..
Çünkü, bir başka altın adayımız Ramil Guliev de 22.55'te 200 metrede yarı final koşacak. Seçmelerde fevkalade formda görünen Guliev, en kesin final adaylarından.. Kalırsa, o zaman yarın gece de uykusuz kalacağız. Perşembe 23.50'de Ramil Altın'a koşacak..
..Ve bu gece iki Türk atıcısı birden finale kalmak için sahaya çıkıyorlar..
Çekiç atmada, Eşref Apak ve Özkan Baltacı, finalist olurlarsa cuma gecesi de uyku yok.. Çünkü o final gece yarısından önce bitmez..
Haydi Türkiye.. Tüm dualarınızla ekran başında olun.. Bu dört atletin dördüne de sinerji katın..
Haydi gençler!. Ülkemin böyle zaferlere o kadar ihtiyacı var ki!.
El ele.. Yürek yüreğe..
Perşembenin gelişi çarşambadan olsun!.
Bu gece bayrağımız, göndere çekilsin!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA