Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sen “Utan” Ömür Gedik!.

Ömür Gedik kardeşim, gözü kara bir hayvan hakları savunucusudur. Ben onun "Savunma hakkı"nı savunurum ama, aşırı fikirlerini savunmam. Bir hayvansever olarak, hayvan sevgimi, evimizde, bahçemizde yaşayan hayvanlarla aldım çocukluğumda.. Hayvanat Bahçelerinde, akvaryumlarda geliştirdim, gençliğimde.. Giderek sirklerde ve su şovlarında aşka dönüştürdüm.
Şu anda evim ve bahçem, minik bir hayvanat bahçesi.. Kediler, kuşlar, balıklar.. Hatta kirpiler ve salyangozlar.. Onlara da dokunulması, zehir atılması yasaktır. Kirpi Tahsin ve ailesi, bahçemdeki sekiz kedi ile ayni mama tabaklarını kullanır, birlikte yerler..
Dünyada gördüğüm en güzel su şovlarından biri Amerika SeaWorld'deydi. Şovun yıldızı da Katil Balina (Orca) Kasatka'ydı (Rusça balina demek). Bu Kasatka geçen hafta zatürreden ölmüş.. 41 yaşında.. Ömür de haklı olarak üzülmüş.. Tamam.. O şovlara karşı da olabilir.. O da tamam..
Ama ya şu cümle?.
"Hayvanların kullanıldığı o şovlara hâlâ utanmadan gidenler.." Sen o cümleyi "Utanmadan" yazarsan Ömür, ben niye utanayım, giderken?.
Senin karşı olma hakkın kadar en az, benim de gidip görme ve destek olma hakkım var.. Kullanıyorum da..
SeaWorld kadar başarılı Antalya'daki su parkı Land of Legends'e gittim. Oradaki balina, yunus ve fok şovlarını keyifle izledim ve tüm ailelere de tavsiye ettim.. "Çocuklarınızı alın gidin.. Görsünler ve hayvanları sevsinler. Hatta onlarla ayni havuzda yüzüp korkmamaları gerektiğini de öğrensinler" dedim.
Fikrime karşı olabilirsin Ömür.. Ama ne bana, ne başkasına "Utanmaz" deme hakkı, ne sende var, ne başkasında, tamam mı?.
Bir sorum var.. Dünyayı saran Botoks'u keşfetme, deneme ve sonra milyonla, milyarla piyasaya sürme sürecinde kaç hayvan öldürüldü, biliyor musun?.
Kendin dahil, bir kişiye "O botoksu utanmadan kullananlar.." dedin mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA