Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Masal gibi İzmir tatili..

Hayatımın en güzel tatillerinden birini yaşadım, 10 gün İzmir'de.. Dört kardeş başta, ailemiz.. Kardeş kadar yakın dostlarımız.. Her gün, her saat ayrı güzeldi ne kadar çırpınırsak çırpınalım, hâlâ ve her zaman Cennet vatanımızda..
Her metre karesinde ayni güzellikler var ve her metre karesinde ayni güzellikleri yaşayacağımız günler gelecek, inanıyorum..

***
Benim için otel "Lobi" demektir. Tüm boş vakitlerimi orda geçiririm çünkü.. Sıcakta da, soğukta da beni korur.. İnsan, en sevdiğim manzaradır.
Lobi, insandır.. Daha ne olsun?.
Kaya Termal'de harika bir lobi var. Bir defa bitmez tükenmez geniş.. Bölüm bölüm.. Odalar çepeçevre.. Lobi ortada.. Tabandan tavana, bina kadar yüksek.. Ortası bir podyum.. Podyumun ortasında bir piyano.. Akşam üzerleri, her ama her türlü müziği çalan bir harika genç var.. Ünlü piyanist Adem Gebzen'in, ayni adı taşıyan torunu.. Ağbimlerin Urla'dan gelmesini beklerken, onu dinliyorum, keyifle..
Gene bir akşam üstü. Karşımda biri durdu, "Hatırladın mı" diye.. Hemen söyleyeceğim ama durakladım.. O isim benden 12 yaş büyük birine ait. Oysa karşımda duran, benden 12 yaş genç..
"Ali Naili Erdem" dedi..
Fırladım, kucakladım. Öpüştük, eski dostla.. 90 yaşında ve inanın çakı gibi..
***
İzmir'de yazacak, anlatacak o kadar çok şey var ki.. Dostlarla devam edeyim bugün..
Tabii Muzaffer Tagıl.. Kaya Termal Genel Müdürü.. Herkesle dost, herkese sevgi ve saygı dolu bir insan.. Bana oteli evim gibi hissettiren insan..
İnanın evimden çıkıp evime gidiyorum.. Hele nerdeyse ev yapımı poğaça ve limonla "Hoş geldin" partisi ve hava resmen serin olduğu için artık terasta yapabildiğimiz o leziz kahvaltılar..
***
Cenap!.. Miko Cenap ve eşi Elçin.. Sevgili Kaptan hastaydı.. Dünya güzeli köpekleri.. Mutfağa girdi Cenap, bize elleri ile hazırladı akşam yemeğimizi.. İşini gücünü bırakıp, çevre gezilerimizin çoğuna da katıldı..
Alsancak Miko, İzmir'de olmazsa olmaz, yerimiz..
***
Urla.. Gene yılların dostu Can Ortabaş ve onun akıllara seza bir idealizm eseri, bitmez tükenmez botanik bahçesi.. Yani, gidin, dolaşın, hâlâ görmediyseniz..
Adem'le Havva, buraya kovulmuşlarsa eğer, Cennet nasıldır acaba?.
İnsan eli ile yaratılmış bir bitki cenneti.. Bin çeşit, şifalı, güzellikli otundan, akla hayale sığmaz ağaç türlerine..
Uzbaş Çiftliği'nin hakkını vermek için tatilin tümünü orda geçirmem lazım inanın..
Anlatmam mümkün değil burda..
Bi zahmet tıklayın..
uzbas.com.tr
***
Eskiler "Yediğin içtiğin senin olsun, bize gördüklerini anlat" demişler.. Yanlış demişler.. İzmir'de yazmam gereken yeni yerler tanıdım.. Eskileri denetledim. Onları da yazacağım. Yarın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA