Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sarılar, korkaktan fazla ortak gibi!..

Dün sabah gazeteye gelirken bu "Otobüs" konusunu yazmaya karar vermiştim. Çünkü önemli gelişmeler olmuştu. Odama girdim. Masama oturdum.
Karşımdaki ekran için kumandaya dokundum.. NTV'de haber..
"Ankara'da otobüs kazası.. Üç ölü.."
Haberde fotoğraf da var.. Otobüs üzerinde "Cizre Nuh" markası okunuyor. Buzlanmamış..
Sonuna gelmişim. Metinde şirket adı geçti mi bilmiyorum. İpadimden NTV.com'a girdim. Haber orda da var. Resimler de var.. Ama markayı gösteren resim yok.. Metinde de yok.
En başa dönelim şimdi..
Yıllardan beri yazarım. Geçen ay tepem attı gene.. Gene otobüs şirketinin büyük çapta hatası, ihmali sonucu bir kazada insanlar ölmüş ve hem kanallar, hem de gazeteler, şirket adını saklamışlardı. Ajanslar da.
"Hepsi ayni, ama ben haberi Kanal D Ana Haber'de izlediğim için ordaki durumu örnekleyerek yazıyorum" demiş ve sormuştum..
"Ortak mısınız, korkak mı?."
Kanal D Ana Haber Genel Yayın Müdürü Süleyman Sarılar, bana karşı sert, kamuya karşı komik bir açıklama yaptı. Korkuyormuş, ama kurallardan korkuyormuş. RTÜK, gizli reklam olur diye marka adlarının gizlenmesini istiyormuş..
Ölüler ve yaralılar etrafa saçılmış. Otobüs görüntüsünün üzerindeki marka, reklam oluyor öyle mi?. Yersen tabii..
Süleyman Sarılar'a ben de sert yanıt verdim..
"Hadi şu RTÜK, ya da Türk Ceza Yasasının hangi maddelerine uyuyorsan, o maddeleri aynen bana maille, elini öperim" dedim.. Meydan okuma idi. Sindi tabii.. Ama artık korkaklık değil, ortaklığa yönelen uygulamasını sürdürdü.
Ardından Hürriyet Akil Adamı Faruk Bildirici, ki o da yıllardır, "Kaza yapan otobüsün markası gizlenmez" savaşı yapanlardandır. O destek verdi ve iki önemli gelişme oldu..
Anadolu Ajansı bir açıklama yaptı ve "Ölü ve yaralı olan kazalarda hem haber ve hem fotoğraflarda otobüs şirketinin adını duyurma kararı"nı açıkladı. Uygulamaya da hemen başladı. Pamukkale Turizm otobüsünün kazasını şirket adı ile verdi.
Haberde Hürriyet, Posta, HaberTürk, Vatan şirket adını kullandılar. Sabah, Sözcü, Milliyet, Cumhuriyet, Aydınlık "Pamukkale" markasını sakladılar.
Ayni patronun gazeteleri Vatan ve Milliyet'in ters uygulamaları dikkat çekerken, Doğan gurubunda Posta ve Hürriyet "Pamukkale" derken, Kanal D Ana Haber markayı gene gizledi.
Ve geçen hafta, Emniyet Genel Müdürlüğü Milat sayılan bir uygulama yaptı ve ilk defa bir kaza haberini firma adıyla açıkladı..
"Ağrı Nuh Turizm Firmasına ait 74 AG 653 plakalı yolcu otobüsü ölümlü yaralamalı trafik kazasına karıştı.."
Şimdi bakın.. Devletin iki kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı, ölümlü, yaralamalı kazalarda şirket adını açıkça yazmaya başladılar. Fotoğrafları da buzlamıyorlar.
Ama medyamızda hâlâ gizleyen ve buzlayanlar var..
Bu gece Kanal D Ana Haber bültenini kaydedeceğim. Bakalım ortak mı, korkak mı olduğu tartışmalı Bay Sarılar'ın uygulaması ne olacak?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA