Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah benim “Şaşkın” okurum!..

Hollanda'da yaşayan bir şaşkın okurum, burayı, orası sanmış.. Tatil için yurduna arabasıyla gelince, gördüklerine, yaşadıklarına çok şaşırınca kaleme sarılıp bana mail atmış..
Sevgili Yıldız hanım,
Mektubunuzu aynen yayınlıyorum.

***
Ben Amsterdam'da yaşıyorum. Arabayla Türkiye'ye geldik, iki haftadır vatanımızdayız.
En son siz Türkiye trafiği ile ilgili yazı yazdığınızda "Çok takmış, o kadar da değildir" demiştim. (Hakkınızı helal edin.)
Ama maalesef Edirne'den girer girmez siz geldiniz aklıma..
Ağır vasıtaların devamlı soldan gidişine, sinyal vermeden şerit değiştirilmesine, garibim yayaların yaya geçidinde koşarak can havliyle karşıdan karşıya geçmelerine ve daha neler nelere şahit oldum..
İstanbul trafiği hiç çekilmezmiş gerçekten. FSM köprüsüne yaklaşırken, (10 km hız filan vardı) arabadan inmiş birbirine giren şöförler gördüm.
..Ve dedim ki..
"Allah Allah ben gerçekten bitane bile trafik polisi görmedim!."
Karaman'a geze geze geldim. Edirne- Karaman.. Belki 2 tane trafik denetleme gördüm. Çok haklıydınız; "Nerde bu trafik polisleri" diye sorarken..
Biz gurbetçiler burda çok zorlanıyoruz.. "Kurallara göre araba sürelim" diyoruz buna izin vermiyorlar. "Yaya geçidinde yol verelim" dedik, arkadan korna basan basana.. "Kırmızı ışıkta bekleyelim" dedik ayni kornalar arkamızdan... Araba kullanışlarını hiç beğenmedim, onu da söyleyeyim. Sıfır empati..
Bugün acı haberi aldım.. 4 çocuklu gurbetçi aile TIR'ın altında kalmış.. 6 kişilik bir aile yok oldu. "Bu benim ailem de olabilirdi" diye düşüne düşüne bir hal oldum..
Orda TIR ehliyetini inanın özel kurslarla 1 senede zor alırsınız. Acaba o şoför ehliyeti nasıl aldı? Siz bizim için de bir daha yazın lütfen.
***
Sevgili Yıldız hanım!. Bir değil, bin defa yazsam boş..
Bu makam odası valileri, emniyet müdürleri ve trafik müdürleriyle bu ülkede denetim menetim olmaz..
Yıllardır olmuyor..
Yolda trafik kontrolü yok. Kırk yılda bir olsa, ceza üç otuz para..
Yani dünyada "Yakalanma Korkusu" nerdeyse "Sıfır" olan tek ülke Türkiye..
Yani Yıldız Hanım..
Şiirdeki gibi..
"Bedava yaşıyoruz, bedava.."
Yaşadığımız her gün kârdır!.
***
Bir de 1990'dan beri bu köşede yazdığım not..
Araştırmayı yapan Almanlar.. Münih-Edirne arası 1800 kilometre. Adana-Edirne arası ise 1200 kilometre.
Ayni TIR şöförü, yani ayni adam, ayni sürücü 600 kilometre daha kısa Adana-Edirne arasında 44, Edirne-Münih arasında 3, sadece üç kural ihlali yapıyor.. Neden acaba?.
Ben söyleyeyim. Bizde ilkokul mezunu adam, Kapıkule üniversite diploması alıyor..
Hani büyüklerimiz "Trafik eğitim sorunudur" der ya hep!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA