Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu Murat, başka Murat!.

Uluslararası tenorumuz Murat Karahan kış sezonu boyu başta İtalya, en ünlü sahneleri fethetmişti.
Verona Teatro Filarmonico'da Tosca, Münih Bayerische Staatsoper de Nabucco ve ardından Napoli San Carlo Tiyatrosunda önce Manon Lescaut daha sonra II Trovatore.. Hepsinde ayakta alkışlandı hatta Napoli'de neredeyse halk kahramanı ilan edildi.
Asıl zaferi ağustostaki dünyaca ünlü Arena di Verona'nın açılış galasındaki baş rolü ile olacaktı. Ama gümrük polislerinin vizesini yanlış yorumlaması sonucu, Mühih'ten Verona'ya değil, gerisin geriye İstanbul'a gönderildi. Onu yakından tanıyan eski Kültür Bakanı Mahir Ünal devreye girdi. İlgili iki bakanlığı seferber etti. Ama vakit çok dardı. Olmadı. Türkiye ve Murat bu büyük fırsatı kaçırdı.
Murat Karahan, yeni sezonda, ekimde Moskova Bolşoy'da Manon Lescaut, kasımda, Viyana Staatsoper'de Madama Butterfly seslendirecek.
Peki Türkiye'de ne yapacak?.
Sadece opera değil, müziğin her türlüsünü sevenlere müjde gibi bir haberim var..
Genç tenorumuzun kuruluşunda yer aldığı ve sanat direktörlüğünü üstlendiği Limak Filarmoni Orkestrasının açılış konseri, 4 Ekim'de Ankara Congressium'da. Ayni konser 11 Ekim'de İstanbul Zorlu Center'da tekrar edilecek..
Konser mi?.
Bakın boşuna "Bu Murat başka Murat" demedim, başlıkta..
Şef Rengim Gökmen'in yöneteceği konserin solisti dünyaca ünlü tenor Murat, "Zeki Müren Şarkıları" seslendirecek.
Filarmoni.. Tenor.. Ve Zeki Müren!..
Klasik Müzik Dünyamızdaki yeni soluk Limak Filarmoni, sezon boyu dünyaca ünlü konuklara eşlik edecek. Ülkemizin genç sanatçılarını destekleyecek.. Bu orkestrayı kuranlara, binlerce teşekkür.. Aile adına işin başına geçen Ebru Özdemir başta..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA