Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Contemporary Istanbul!. Ya da Sanatsal Kaos!..

Artık iyice satış panayırına dönen, gezilen, görülen, sanatçıları, galerileri ve son eserlerini tanıtan fuar olmaktan çıkan Contemporary Istanbul'a (CI) bu yıl gitmeme kararı vermiştim.. Oysa orada ne harika anılarım vardı, hele ilk yıllarda.. Neler görmüş, ne genç sanatçıları keşfetmiş, tanınmalarına yardımcı olduğum için gurur duymuştum. Ben gitmedim ama, ailenin Saraylısı, kız kardeşim Serpil Gogen, Amerika'dan gelen dostları üç aileyi de yanına alarak gitti..
İşte izlenimleri..

***
Bir Sanat Fuarı gezmek, sanatla iç içe olmak, sanatı yaşamak... Üstelik, o sanatsal ortam ilgi görüyor, ilgi de özellikle gençlerden geliyorsa.. Hele de bütün bu güzellikler insanın kendi ülkesinde yaşanıyorsa...
Daha da mutlu olur, gururla gezerim.
Ama bu kez farklıydı. Hıncal Ağabeyimin köşesindeki uyarıya rağmen koşarak gittim. Hem de yurtdışından gelen dostlarla birlikte... Ama gezemedik, göremedik, yaşayamadık. İçerideki CI karmaşası, sokaktaki İstanbul karmaşasını aratmıyordu!..
Özellikle izlemek istediğim eserlere yaklaşamadım bile. Yanaşabildiklerimde, eseri perdeleyen kalabalığın dağılmasını, fotoğraf hele de selfie çekimlerinin bitmesini beklemekten yoruldum. Hatta bezdim.
Misafirlerim bir süre sonra gezmekten vazgeçip oturdular. Tek başıma devam ettim.
Neler gördüğümü tam olarak hatırlayamıyorum bile!..
Elime verilen minnacık yazılı sergi planını, o kalabalıkta, itiş kakışta, bir bakışta çözebilmek, okuyabilmek için gözlük yetmedi.
Büyüteçle gelmeliymişim.. İzlemek istediğim birkaç galerinin adresini o bilmece gibi planda bulmam mesele oldu.
Üstelik yanımda üç mühendis varken...
Merdiven başları hariç, etrafta soru soracak görevli yok, varsa da kalabalıkta kayıp!. Giriş katı havalandırmalıydı, bunaltmadı.
Ama alt kat!.. Nefes alma imkânı yoktu. Sonunda, kendimi dışarı attım.
En üst katta, Amerika'dan gelen dostlarla Borsa'da harika bir öğle yemeği ile başlayan program, ne yazık, ki beklenmedik bir sanatsal kaosla bitti.
Akşam evde internete girdim, göremediklerimi görebilmek, fuarı sanal da olsa, görerek gezebilmek için...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA