Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Beni şaşırtan film!.

Yani, filmi eğer çok değişik sosyal yaşamlardan gelen dostlarla izlemesem, seyreden arkadaşlarımla konuşmasam, "Bende bir terslik var" diyeceğim..
"İt" yani "O" filminden söz ediyorum.. Stephen King'in ayni adlı romanından uyarlanmış korku ve gerilim filmi.. Geçen cuma akşamına kadar, gişe geliri 200 milyon dolara ulaşmıştı Amerika'da.. Bizde sinemalar tıklım tıklım..
Seyircilerin, dünya üzerinde verdiği notların ortalaması, 8.1..
Amerikan eleştirmenlerinin not ortalaması, 100 üzerinden 78!.
Bizim eleştirmenlerin hemen hepsi bayıldı..
Yani tarihte ender, seyirci ile eleştirmenler ayni filmi sevmekte birleştiler..
Ama ben?.
Iııh!..
Yani seyredilir tabii ama, hepsi o.. Stephen King'den ne nefes kesen uyarlamalar seyretti, dünya.. Bu listeye bile girmez..
Palyaço fobisi ki, bilimsel bir korkudur, olanlar korkar belki.. Ama ben film boyu gerilmedim bile, geçin korku hissini..
Hepsi harika oynayan yedi çocuğu izledim o kadar..
Siz bu satırları okurken, filmin devamını çekmeye hazırlanıyor, yapımcılar. Zaten oynayan filmin üzerinde "Birinci Bölüm" diye yazıyor.
Bu arada.. Yaz günleri sinema pek çekmiyor. Aylar boyu iki film daha izledim.
Köşeme yazamadığım.
Biri Barry Seal.. Kaçakçı.. Hele Amerika'nın başta Orta Doğu tüm dünyanın işlerine hem de nasıl burnunu soktuğu günlerde, geçmişi anlatan ve gerçeklere dayanan bir öykü..
CIA, dünya ile nasıl oynuyor, Ali'nin külahını Veli'ye giydirmek için ne tezgâhlar kuruyor, biliyor ama gene inanamıyorsunuz..
Bugün Amerika'nın baş belası Eroin, Kokain kartellerini kuranın bizzat Amerika olduğunu anlatıyor, Barry Seal adlı pilotun gerçek öyküsü..
Tom Cruise da harika canlandırmış..
Bu korkunç rezilliğin bir alkışa layık yanı var. Amerika ipliğini böyle pazara çıkaran bir filmin ülkesinde çekilmesine de izin veriyor..
Hâlâ oynuyordur bir yerlerde, bir de Daniel Craig, hani James Bond filmi izledim. Logan Lucky..
Ama Craig bu defa, öbür tarafta..
Adı gene J.B, ama bu defa Joe Bang ve müthiş bir soyguncu..
Sırf James Bond'u öte tarafta izlemek için görmeye değer.. Çok da iyi oynamış, inanın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA