Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Hüseyin Yayman dostum!.

Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı.. Dün ondan gene harika bir haber aldım..
Nabi Hocamın, Anadolu'nun Antik Mekânlarında başlattığı Senfonik Konserler devam ediyormuş.
Kütahya'da Sıtkı Ustamın dünyaya tanıtmak için çırpındığı Aizanoi Antik Kentinde, Ankara'daki tüm diplomatik misyonu davet ederek başlamıştı Nabi Hocam, ülkemiz adına bu müthiş projeye..
Ağbim İzmir'den, ben İstanbul'dan koşmuştuk. Yazmıştım..
Şimdi, Nabi Hocamın başlattığı "Dilerim gelenek olur" dediği bu konserleri yeni bakan Numan Kurtulmuş sürdürüyor, işte..
Son günlerde aldığım en güzel haber.
"Antik mekanlarda Senfonik Türküler" konserleri, bir taşla kaç kuş birden vurmamızı sağlıyor..
Bir defa, dünyada insanların ilk yerleşim yeri olduğu ortaya çıkan Anadolumuzun Göbeklitepe'den başlayarak, Frigya, Karya, Likya, Pamfilya, Finike başta uygarlıklarını ve o uygarlıktan bugüne kalan antik eserleri dünyaya bir defa da bu vesile ile tanıtıyor, hatırlatıyoruz.
İkincisi, Anadolu'nun yüzlerce yıllık uygarlıklarla özümsediği musikisini, o emsalsiz türkülerimizi, nağmelerimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1931 Meclis Açış Nutku'nda işaret ettiği gibi, "Dünyanın anladığı musiki kuralları içinde yenileyerek" onlara sunuyoruz.
Bu defa konser Burdur'da. 5 bin yıllık Kibyra Antik Kentinde..
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Burak Tüzün yönetiminde, Eray İnal'ın çok seslendirdiği türkülerimizi sunacak. Neşat Ertaş'tan, Nevit Kodallı'ya, buram buram Anadolu..
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'u, yardımcısı Yayman'ı yürekten alkışlıyor ve gelecek konserin, tarih ve mekanını heyecanla bekliyorum..
Benim Anadolumda, türküler de bitmez, Antik Kentler de!.
Burdur Kibyra Konseri, cumartesi akşamı, yani yarın!.
İmkânı olan kaçırmasın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA