Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gülümsemenin mucizeleri..

"Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafedir" demiş, Victor Borge..
Kansersiz Yaşam Derneği bu kısa yoldan yürüyor, yıllardır işte.
Bu derneğin adını Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi
Çocuk Onkoloji- Hematoloji Yataklı Servisi ve Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi Yapılandırma Projesini anlatırken duyurmuştum, sizlere.
Tüm inşaat çalışmaları yaz sürecinde bitti, dekorasyon tamam. Hatta hemşire kıyafetlerine kadar her şey özel üretildi. Şimdi teknik teçhizat için sponsor firma Atasay'ı bekliyorlar. Ardından kurdele kesilip İstanbul'un en büyük ve en lüks "Sosyal Çocuk Onkoloji, Hematoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi" hizmete girecek.
Dernek, inşaat çalışmaları devam ederken, bir yandan da hastanede uzun süre vakit geçiren çocukların yüzünü güldürmek için varla yokla çalışıyor. GülümseSEN, İstanbul'daki devlet hastanelerin çocuk onkoloji ve hematoloji servislerinde yatan ve ayakta tedavi gören kanser hastası çocukların ve ailelerin katılımıyla her yıl düzenli olarak, yılda iki, hatta bazen üç kez gerçekleştiriliyor. 400 kişinin ağırlandığı GülümseSen Çocuk Panayırı'nda, çocukların kendilerini masal diyarında hissetmesi sağlanırken, ailelerine de uzman psiko-onkologlar tarafından profesyonel destek veriliyor.
Çeşitli sanatçılar, futbolcular gün içinde panayırı ziyaret ediyor ve çocuklar etkinlik bitiminde kendileri için özel düşünülmüş hediyelerle elleri kolları dolu evlerine dönüyorlar.
Kansersiz Yaşam Derneği'nin, "Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafedir" ilkesiyle destekçileri ile birlikte her yıl düzenlediği GülümseSEN Panayırı derneğin moral ve motivasyon projelerinin en önemlilerinden biri...
Bu yıl Geleneksel GülümseSEN Panayırı Enka Spor Tesisleri'nde Sadi Gülçelik atletizm sahasında İstinye'de gerçekleştirildi..
Bu Panayır için Kansersiz Yaşam Derneği'ne kapılarını ardına kadar açan, hiçbir karşılık beklemeden en büyük desteği veren Enka spor tesislerinin üst düzey tüm yöneticileri, sporcuları ve çalışanları herkese örnek olmalı.
Sevgili Şarık Ağabeyime (Tara) ve etkinliğin Enka tesislerinde gerçekleşmesine aracı olan Sinan Gülçelik'in kızı, derneğin Gençlik Komitesi Üyesi Lal Gülçelik'e yürekten teşekkürler.. Antrenman ve maçların en yoğun olduğu dönemde Beşiktaşlı Tolga Zengin, Necip Uysal ve Galatasaraylı Ryan Donk, çocukları mutlu etmek için gelmişler, onlarla vakit geçirmişler.
Bir sporcunun öncelikli niteliklerinin sevgi ve sorumluluk olduğunu hatırlattıkları için onları da alkışlıyorum.
Çocukları gülümsetmek için bir araya gelerek, hayattaki tek idealin maddiyat olmadığını ispatlayanların hepsine, sevgi, selam ve saygı!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA