Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye’den değil, Viyana’dan ses geldi!..

Türk Hava Yolları'nın dünya çapında büyük ün kazanmasında önemli rol oynayan Turkish Do&Co İkram şirketi ile yolların ayrılıp, bir Singapur Şirketi ile anlaşma yoluna gidilmesini şaşkınlıkla karşılamış ve zamanında Ulaştırma Bakanlığı yaptığı için konuyu çok iyi bilen Başbakanımız Binali Yıldırım'ın duruma el koymasını, bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Türk şirketini atıp, bir Singapur Şirketi getirilmesi eylemini soruşturmasını dilemiştim.
Başbakan'dan yanıt gelmedi. Ulaştırma Bakanı ve kararı alan THY Yönetim Kurulu Başkanı'ndan da..
Sonra ikinci yazıyı yazdım. "Ortada 3. Hava Alanına taşınmak için 100 milyon dolar hava parası lafları dönüyor. Turkish Do&Co bu parayı vermeyi sonunda kabul etmiş ama THY "Turkish Do&Co değil, olayla ilgisi olmayan Viyana'daki Uluslararası Do&Co ödeyecek" diye bastırınca, Do&Co'yu kuran, Turkish Do&Co'nun da "Kurucu Ortağı" olan Atilla Doğudan çekilmiş" dedim.. Gene çıt çıkmadı bizdeki yetkililerden.
Tepki Viyana'dan geldi.
Avusturya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Kronen Zeitung benim Do&Co ile ilgili yazılarımdan bölüm bölüm alıntılarla haber yaptı.
"Sorunu çözün" manşetli haberde, " Do&CO'nun çalışmalarının durdurulmasını İktidar eğilimli gazete bile eleştirdi" deniyor.
Yazıda özetle "Turkish Do&Co, çok önemli bir Avusturya - Türkiye başarı hikayesi idi. Dünyaca ünlü Cateringci Atilla Doğudan İstanbul'da THY ile ortak kurduğu şirketi ile THY yolcuları için ikram hizmeti veriyordu ama THY bundan sonra Singapurlu rakip şirket SATS ile çalışacak. Sadece Avusturya'da değil Türkiye'de de bu gelişme şaşkınlık yarattı.
Yüksek tirajlı ve iktidar eğilimli Sabah gazetesinin çok okunan yazarı Hıncal Uluç köşesinde Başbakan Binali Yıldırım'a seslendi.
"Turkish Do&Co gibi Türk yemeğini dünyaya tanıtan üst düzey bir şirket ile iyi giden bir ilişki nasıl sonlandırılabilir?. Doğudan'dan yeni açılacak olan 3. havaalanında hizmet vermesi için 100 milyon dolar hava parası istendiği iddia ediliyor" dedi. Uluç sorunun çözülmesini istedi.
Ayrıca Doğudan'ın Boğaz'daki Otel projesi ile de ilgili sorunlar yaşanmıştı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA