Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah Oray ah!..

İstanbul'un yarı nüfuslusu Yunanistan'dan bir sürü sanatçıyı dünyaya tanıtan Ahmet Ertegün ve Arif Mardin'in bu ülkede yeterince tanınmadığını yazmıştı Oray Eğin kardeşim de, ben de "Onlar tanınmak istemediler ki" diye cevap vermiş, "Çünkü Türk olarak nam yapmak istemiyorlardı" demiştim. "İsteseler, Türkiye'den de bir sanatçıyı, o devirde 600 radyo ve televizyon kanalına sahip Atlantik Plak Şirketleri sayesinde ünlü yaparlardı. O Amerika ki, reklamla milyonlarca çakıl taşı sattılar 'Evcil taş' diye isim takarak.. "Bu evciller üstelik mama istemez, etrafı kirletmez, diyerek!."
Oray Kardeşim yıllardır Amerika'da yaşadığı, orada reklamın gücünü en iyi bildiği halde, Sezen Aksu'yu ismen aşağılayarak "Türkiye'de yetenek yoksa, Arif Mardin ve Ahmet Ertegün ne yapsın" demez mi?.
Yani bu nasıl bir komplekstir Oray?. Sana yakışıyor mu?.
Leyla Gencerleri, Semiha Berksoyları asır evvel dünyaya armağan eden ülkede yetenek yok öyle mi?.
Asude Karayavuz'u duydun mu?. Ya da Murat Karahan'ı mesela.. Google'a gir bu isimleri yaz da bak bakalım, dünyanın en büyük operalarında hangi baş rolleri seslendiriyorlar?. Opera gibi, sesin zirvesi bir sanat dalında en tepelerde olacaksın ama popta tek yetenek çıkmayacak öyle mi?. Güldürme beni Oray!.
Ahmet Ertegün'ün Bodrum'da şato gibi içi görünmez bir devasa villası var.. Hollywood'un ve Amerikan pop dünyasının en ünlülerini orada ağırlardı, her yaz.. Bir tek kişi gördü mü, o ünlüleri Bodrum sokak, ya da plajlarında.. Bir tek fotoğrafları çıktı mı, medyada.. Saklardı Ertegün çünkü.. Her sabah o şato kapısından camları siyah filmli arabalar çıkar, konukları Ertegün'ün teknesine alır ve Yunan adalarına götürürdü.
Niye Türkiye'de gizli kalıp, Yunan'da dünya medyasına poz verirdi o ünlüler Oray!.
Son defa rica ediyorum.. Hele bir kafanı kullan!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA