Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Jana Novotna!.

Tek sütun haberdi, Jana Novotna, bir iki spor sayfasında.. Benim içinse "Gözyaşı dolusu" anılar..
Hayır, benim değil, onun!.
TRT'nin TRT olduğu, bu ülkenin, Olimpiyatlara talip bu ülkenin Olimpik sporları tanıması için her şeyi yaptığı günlerdi. Türkiye ekranlarda izledi.
1993 Wimbledon finalinde, Jana Novotna, Steffi Graff'a karşı ilk seti almış, ikincide de 4-1 ve 40-0 öndeyken servis atıyordu. 5-1'den sonra maç kolaydı artık.. Çift hata yaptı. Ardından sayıyı aldı Steffi. Sonra arka arkaya dört sayı daha alarak seti ve de çöken Jana önünde maçı, kupayı kaptı..
Efsane olan, Jana'nın ikincilik plaketini Kent Düşesi Katherine'den aldığı sahneydi. Avcundaki şampiyonluğu kaçıran Jana, başını prensesin omzuna koymuş ve hüngür hüngür ağlamıştı. Prenses Jana'yı teselli etmişti.
Tam sekiz yıl sonra, ayni Jana, ayni kortta ayni prensesten bu defa hayatının ilk ve tek Wimbledon Şampiyonluk kupasını alırken, gene hüngür hüngür ağlayacaktı. Prenses bu defa kutlarken..
Hayatı film olacak o Jana işte, 49 yaşında kanserden ölmüştü!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA