Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bankalar uyuyor mu?.

Bitmiyor.. Cep telefonuna attıkları mesajlarla insanları dolandıran, banka hesaplarını boşalttıran, yastık altı altınlarını bozdurtan, mücevherlerini sattıranlar bitmiyor..
Her gün duyuyor, her gün okuyoruz.
"Bu kadar mı kolay insan dolandırmak" diye bir emekli polis dostuma sordum..
Anlattı. Dondum kaldım..
"Dolandırılanlar genelde yaşlı insanlar, istatistiklere bakarsan.. Ve de genelde Güney Doğu bölgemizden.. O bölgenin yaşlılarını korkutmak daha kolay oluyor, demek ki.. Şimdi son okuduğum bir haberi söyleyeyim sana..
Suriye sınırındaki köylerden birinden 82 yaşında bir kadın, cebine gelen bir tehditten korkup, bankadaki 600 bin lirasını çekip, götürmüş, elleriyle çeteye teslim etmiş" diye anlattı, arkadaşım ve sordu..
"Yahu 82 yaşındaki bir kadın, bankadaki tüm hesabını cart diye boşaltırken, o bankada çalışan ve 600 bin lirasının tümünü teslim eden görevlilerden biri merak etmez mi, 'Teyze senin kimin kimsen yok mu?.
Bunca parayı niye çekiyorsun..
Oğlun, kızın varsa, onlardan biriyle gelsene' demez mi?." Dostum ne kadar haklı değil mi?. Her gün gazetelerde bu tür dolandırıcılık haberleri çıkarken, bir veznedar, 82, yazı ile seksen iki yaşındaki bir kadın hesabını boşaltırsa, merak etmez mi?.
İçişleri Bakanlığı bir genelge ile Bankaları ve kuyumcuları da uyarmalı..
Bu uyarmadan sonra, özellikle yaşlı insanların her dediklerini anında yaparak, dolandırıcılarla adeta ortak gibi çalışanlardan da hesap sormalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA