Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kültür ve Turizm’e alkış!.

Belarus/ Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'e bir defa gittim. O zaman Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri'nden biriydi, Belarus.. Şimdi bağımsız bir devlet. Karlar altında şirin bir şehirdi, Minsk.. Tatlı, sevimli, cana yakın insanlarıyla..
"Keşke bugün de orda olsaydım" dedirtti aldığım haber..
Şu anda orada bir "Türk Kültür ve Sanat Haftası" var, biliyor musunuz?.
Pazar günü başladı ve sürüyor..
Kültür Turizm Bakanlığı ve Minsk Büyükelçiliği el ele verip düzenlediler haftayı.. Büyükelçi Kezban Nilvana ve Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bizzat işin başındalar..
İlk gün, "İmparatorluktan Cumhuriyete İstanbul" adlı bir resim, fotoğraf ve Türk El Sanatları sergisi açılmış..
Olgunlaşma Enstitüsü, kanun ve ney eşliğinde "Geleneksel Türk Kıyafetleri" defilesi yapmış.
Dün gece, Opera ve Bale sanatçılarımız, Devlet Halk Dansları Topluluğumuz, bir konser verdiler. Çok sesli Türk Halk Müziği eşliğinde modernize edilmiş Türk Halk Dansları..
Bugün ülkenin ikinci büyük kentinde tekrar edilecek bu konser ve şov.
Haftanın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Yayman "Kültürümüz, sanatımız, tarihimiz, türkü ve danslarımız, antik şehirlerimiz, geleneklerimiz, ülkemizin en büyük yumuşak gücüdür" demişti.
Öyle değil mi, gerçekten..
Başta Rusya, Kuzey ülkelerinden büyük turist alan ülkemizi, Belarus'ta böyle bir hafta ile tanıtmak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl da işe nasıl sıkı ve anlamlı sarıldığının göstergesi..
Alkış!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA