Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Burak Yılmaz olayı ve işte futbolumuz!.

Burak Yılmaz, ölümcül bir kaza yapmış.. Altındaki üç milyonluk Ferrari hurda olmuş ama, Burak şanslı.. Öyle kurtulmuş ki, bu hafta oynayabilecek.
Güzel değil mi?.
Değil.. Olayın arkasına inin, Türk futbolundaki çöküş sebebini görürsünüz.
Olay Emirgan'da.. Saat, sabahın dördü.. Burak, Kasımpaşa maçının ardından, Emirgan'daki "Gizli Kalsın" adlı fevkalade popüler, o ölçüde de netameli mekânda sabaha kadar eğlenip, kim bilir kafası nasıl halde, Fatih Hocamın damadı (Gene o), Volkan Bahçekapılı'nın galerisine ait (Plakası var mı acaba) Ferrari'ye atlamış.. Arabayı paramparça eden kazayı yapmış. Hemen orada, yakın arkadaşı, ayrılmaz kankası Selçuk İnan peydahlanmış (O da mı ayni yerde eğleniyordu acaba) almış Burak'ı gitmiş.. Ya da alkol muayenesinden kaçırmış da diyebilirsiniz.
Türk Futbolunda devrim yapan ve 2000 yılında Galatasaray'ın o zaman Real Madrid müzesinde bile olmayan Süper Kupayı almasının ve Türkiye'nin 2002'de Dünya Üçüncüsü olmasının yolunu açan Jupp Derwall Hoca, futbolcularının maçlarını oynadıkları gecenin çok önemli olduğunu söyler ve o gece "Mutlak dinlenme" isterdi. Bunu sağlamak için takımı, maçtan sonra kampa aldığını bilirim.
Derwall "Maçtan çıkan futbolcunun kasları çok yorgundur. Hele bacak kasları aldıkları darbeler yüzünden üstelik hırpalanmıştır. Bu kaslar o gece tam dinlenmeye alınmazsa, hafta başı antrenmanlarına hazır olmaz. Yorgun kaslar zorlandı mı, sakatlıklar gelir" derdi.
Bugün, maç gecesi sabahlara kadar eğlenmeyen futbolcu nerdeyse yok. Onları izleyen idari ve teknik yönetim de yok..
Sabahlara dek içki, çoğu zaman da kadını ekleyin.. Kafa koparıcı denen ve cebi dolu futbolcu kollayan kadınları..
O kaslarda hayır kalır mı?. O adam ertesi hafta yüzde kaçla top oynayabilir?.
Türk futbolunun perişan halinin, futbolcunun bir hafta oynadığı topla ertesi haftaki oyununun siyah ve beyaz kadar farklı olmasının sebebi işte tam da bu..
..ve de çok sık gelen ve geldi mi de haftalar, hatta aylarca uzayan sakatlıkların sebebi de bu.. Maç gecesi sabaha dek süren eğlenceler yani..
Burak olayı iyi, hem de çok iyi analiz edilmez ve önlemler alınmazsa, bu rezillik, bu perişanlık, kulüplerde sürer, milli takıma da yansır.
Yansıdı ve yansıyor da nitekim!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA